Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu otomobillere dikkat! yaygınlığı hızla artıyor

/ Kaynak: AA
Bu otomobillere dikkat! yaygınlığı hızla artıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Yakıt verimliliği, düşük kullanım maliyeti ve performanslarıyla dikkat çeken hibrit araçların her geçen gün yaygınlığı artıyor.

Yakıt maliyetlerinin yükseldiği ve çevre duyarlılığının arttığı son yıllarda otomobil üreticileri de hibrit motor teknolojilere yöneliyor. Böyle olunca hibrit motor teknolojisiyle üretilen araçların, otomobil fuarlarında edindiği yer de genişliyor. Detroit'te düzenlenen Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'na katılan birçok otomobil üreticisi, hibrit araçlarının tanıtımına özen gösterdi.AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Amerika'da hibrit araç üretiminde faaliyet gösteren VIA Motors'un Pazarlama Kurulu Başkanı David West, hibrit araçların her geçen gün daha fazla tercih edilir hale geldiğini söyledi. General Motors'dan işbirliği ile satın aldıkları kamyonetleri elektrikle çalışan VIA kamyonetlerine dönüştürdüklerini belirten West, yakıt verimliliği nedeniyle geniş araç filosu olan şirketlerin gözdesi olduklarını kaydetti. Büyük kamyonetlerle kilometrelerce günlük yol kat eden Fedex, Coca-Cola gibi şirketlerin müşterileri arasında yer aldığını ifade eden West, "Bu işe girişmeden önce yaptığımız saha çalışmasında en çok kamyonetlerin satıldığını gördük. Sonrasında bu tür araçların elektrikle çalışabilir hale gelmesine kendimize hedef koyduk. Ürettiğimiz kamyonetlerle şu anda büyük filoları olan şirketler tarafından tercih edilir hale geldik. Yıllık olarak 20 bin araç üretmeyi hedefliyoruz" dedi.
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN
West, VIA kamyonetlerinin benzinle çalışan kamyonetlere göre pahalı olsa da fark edilebilir yakıt tasarrufu sağladığı için uzun vadede tercih edildiğini ifade etti. Yakıt fiyatlarında sürekli bir artışın olduğunu belirten West, "Bunun yanında bir de elektriği düşünün. Elektrik hemen hemen her şeyden elde edilebilir, güneş gibi. Dolasıyla tedarik etmede kısıtlama olmadığı için daha fazla üretebilme yöntemlerini bulduğumuz zaman sürekli ucuz olacaktır" diye konuştu.

-Ücretsiz şarj istasyonu kurdular-

ABD'de elektrikli araç üretimi yapan firmalardan biri de Tesla Motors. Otoyollarda araçlarını şarj etmek isteyen müşterilerine ücretsiz şarj istasyonları kuran firma, yeni modellerini fuarda beğeniye sundu. Dolu şarjla 483 kilometre yol kat edebilen Tesla'nın Model S'lerinin boş bataryası 20 dakikada dolabiliyor.Hibrit motor teknolojiyle otomobil üreten firmaların çoğalmasının kendilerini endişelendirmediğini belirten Tesla Motors'un dünyadaki satışlarından ve servisinden sorumlu Başkan Yardımcısı Jerome Guillen, "Kesinlikle bizi kaygılandırmıyorlar, memnuniyetle karşılıyoruz. Tesla'nın görevi, sürdürülebilir ulaşıma dönüşümü hızlandırmak. O yüzden sokaklarda daha fazla elektrikli aracın olması bizim için, hepimiz için daha iyi" yorumunda bulundu.
Tesla'nın Pazarlama Sorumlusu Ted Merendino da dünya üzerindeki satışlarını artırmak istediklerini anlattı. Ücretsiz şarj istasyonlarının sayılarını çoğalttıkları ölçüde satışlarının da hızla artacağına inandıklarını belirten Merendino, "Kuzey Amerika'da, Asya'da ve Avrupa'da bu istasyonların ağını genişletmeyi hedefliyoruz. Bu da bizim bu kıtalardaki satışlarımızın artmasına yardımcı olacaktır" ifadesini kullandı. nbsp;
Merendino, Model X otomobilini yıl sonunda piyasaya sunacakları bilgisini verdi.

-Porsche'den performansa yönelik hibrit otomobil-

Alman süper spor otomobil üreticisi Porsche de çevre dostu performans araçlarına son dönemlerde eğilen firmalardan. Porsche'nin fuarda tanıttığı Panerama S E-Hybrid modeli, saatte 269 km hıza ulaşabiliyor. Elektrik motoru devrede iken yaklaşık 35 km yol alabilen otomobilin 3,1 litrede 100 km yakıt performansına sahip.
Porsche'nin Medya İlişkiler Sorumlusu Dave Engelman, "Biz spor otomobiller yapıyoruz, ancak hibrit modeli de hala performansa yönelik bir araç" bilgisini verdi. Performans ve hızın kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Engelman, "Bu sadece sokaktaki normal otomobillerimiz için değil hibrit olanlar için de önemli, ister fişe takılı olsun ister standart motor olsun" dedi.
Engelman, geleceğe dönük olarak daha fazla modellerinde elektrikli motor seçeneği sunmak istediklerini kaydetti. nbsp;
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...