Beşiktaşlı Bilic'ten flaş açıklamalar!

/ Kaynak: AA
Beşiktaşlı Bilic'ten flaş açıklamalar!

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic: "Ligin ikinci yarısı için İstanbul'a hazır şekilde döneceğiz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve İstanbul'a ligin ikinci yarısı için hazır döneceklerini söyledi. Bilic, siyah-beyazlıların Antalya'da yaptığı devre arası kampında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Antalya'da güzel bir ortamda çalıştıklarını belirten Bilic, "Tesis çok iyiydi ve güzel bir sahada çalıştık. Hava da çok güzeldi. Antalya'dan tamamen memnunum. Yeteri kadar uzun bir kamp oldu ve yoğun antrenmanlar yaptık. Yarın da kampı bitirerek, İstanbul'a döneceğiz ve pazartesi günüden itibaren Trabzonspor maçının çalışmalarına başlayacağız" dedi.
Devre arası kamplarının yaz kampları kadar uzun sürmediğini ancak hazır hale gelebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bilic, ligin ikinci yarısı için İstanbul'a hazır bir şekilde döneceklerini söyledi. Ligin ikinci yarısının ilk haftasında yapacakları Trabzonspor maçına az bir süre kaldığını ama henüz bir transfer yapmadıklarının hatırlatılması üzerine ise Bilic, "Diğer kulüpler gibi biz de transfer üzerinde ciddi mesai harcıyoruz ve aktif durumdayız. Bazı bölgeler için kadromuzu güçlendirmek istiyoruz. Bu aktif durumumuz sadece şimdi için değil sezon boyunca böyle. İlk maçımıza kadar birkaç gün zaman var. Bu sürede yaptığımız çalışmalardan olumlu bir sonuç almayı başarırsak gayet memnun olacağız. İlk yarıda oynama şansı bulan oyunculara inancımız tam. Çok iyi dönemlerimiz de zorlandığımız dönemlerimiz de oldu. Sonuçta ilk yarıyı 3. sırada bitirdik. Transferle ilgili aktif durumumuz devam edecek ve kısa süre içinde sonuç almayı umuyoruz" diye konuştu. Transfer için adı geçen isimlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bilic, şöyle konuştu:
"Geldiğim ilk günden beri gazetelerde isimleri çıkan oyuncular hakkında ve onlarla ilgili yapılan spekülasyonlara cevap vermeyeceğimi söyledim. Türkiye'de çok güçlü bir spor medyası var ve kulüpleri çok yakından takip ediyorlar. Mesela bugünden örnek vereyim, medyada bizimle az ya da çok ilgili olan 10 oyuncunun ismi çıktı. Ben ancak bize imza atan ve resmi olarak oyuncumuz haline gelen oyuncular hakkında yorum yapabilirim. Spekülasyonlar etrafında konuşmasının gereği de faydası da yok. Transferle ilgili en iyi yol, bu işi mümkün olduğu kadar gizli ve kapalı kapılar ardında yapıp, sonucu aldıktan olumlu ya da olumsuz medyaya sonra duyurmaktır." Bilic, lider Fenerbahçe'nin 12 puan gerisinde kalmalarıyla ilgili bir soruyu ise "Gerçekten lige harika bir başlangıç yaptık. Ardından saha içinde olduğu kadar saha dışında da bazı sorunlarla karşılaştık. O dönemde de bazı iyi maçlar çıkardık. Bazı eksiklerimiz var ve bundan dolayı transfer yapmak istiyoruz. Mevcut kadro ilk yarıda iyi maçlar çıkararak potansiyelini fazlasıyla ortaya koydu. Kadromuzu güçlendirmeye çalışmamızdaki en büyük amaç bu performansı devamlı hale getirebilmek" şeklinde yanıtladı.


- Tekrar kararı verilen Kasımpaşa maçı
Slaven Bilic, yeniden oynanacak Kasımpaşa maçında nelerin değişeceğine ilişkin bir soru üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Kasımpaşa maçının ilk yarısında gösterdiğimiz performans bizim takımımızdan beklediğimiz gibiydi. İkinci yarısında ise yeteri kadar iyi bir performans ortaya koyamamıştık. Tam da bu nedenden dolayı sezonun ikinci yarısında iyi performansları devamlı hale getirmemiz gerektiğini söylüyorum. Çünkü maçın ikinci yarısında gözle görülür şekilde oyundan düştük. Tekrar maçında da aynı o maçta olduğu gibi maça iyi başlayıp, oyunun üstünlüğünü alalım. Kastettiğim sadece skor üstünlüğü değil, oyun zihniyetimizi ve iştahımızla bunu ortaya koyalım. Öne geçelim ve bunu sürekli hale getirelim. O maçla ilgili beklentim bu."Sadece Kasımpaşa maçında değil Torku Konyaspor, Sivasspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında da benzer senaryoların yaşandığına dikkati çeken Bilic, "Bu durum, 17 maçta başımıza 4-5 kez geldi. Bazı oyuncuları hastalıkları, bazılarını sakatlıkları nedeniyle kullanamadık. Mevcut kadro transfer olmaksızın bile aynı performansı gösterdi. Bu konuda devamlılığı yakalasaydık, belki 9 puan daha fazlamız olurdu. Bu da bizi sıralamada daha iyi bir yere taşıyacaktı. Tam olarak performans ve verim konusunda devamlılık üzerinde çalışıyoruz. Aldığımız geri dönüşler sezonun ikinci yarısı için umut verici" ifadelerini kullandı.


- Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar
Bilic, hazırlık maçlarında alınan sonuçlarla ilgili de açıklamalarda bulunarak, "En iyi hazırlık, maç oynamaktır. Maçlar arasında aynı zamanda çok ağır antrenmanlar yapıyoruz. Yarın bir hazırlık maçımız daha var. Bu sabah ağır bir antrenman yaptık, akşam yine yapacağız. Burada esas olan antrenmanlarla oyunculara doğru yüklemeyi yapabilmek. Hedef burada hazırlık maçlarında alınacak sonuçlar değil. Önemli olan Trabzonspor maçı. İlk hazırlık maçında Bundesliga liginin 3. sırasındaki takımla oynadık ve iyi performans gösterip berabere kaldık. İkinci maçımızda ise Güney Kore Ligi'nden bir takıma karşı oynadık. Olumsuz şeyler var ama 7-8 pozisyon yakaladık. Burada sonuçların önemi yok, antrenman sürecini doğru şekilde ilerletebilmekti. Biz de bunu doğru yapabildik" diye konuştu. Slaven Bilic, Oğuzhan Özyakup'un takıma verdiği katkıyla ilgili bir soruyu da şu şekilde cevapladı: "Oğuzhan, sadece bizim değil Türkiye'nin en yetenekli oyuncularından biri, bunu da oynadığı maçların önemli bir kısmında gösterdi. Onunla ilgili en önemli nokta fizik kondisyonunu geliştirmesi ve performansını sezonun tamamına yayabilmesi. İlk yarıda bazı maçlarda düşüş gösterenlerden biriydi. Antrenmanlar konusunda da devamlılık yakalayamadı. Bunun en büyük nedeni Bursaspor maçında yaşadığı sakatlık. O sakatlığın ardından antrenman devamlılığında ciddi sorunlar yaşadık. bir oyuncu da böyle bir durum ortaya çıktığında başa çıkabilirsiniz ama birkaç oyuncuda aynı durumu yaşadığınızda zor hale geliyor. Oğuzhan, bireysel ve ağır antrenmanlar yapıyor. Fizik kondisyonunu geliştirdiğinde potansiyelini maçların tamamına yayabilmek adına büyük mesafe katetmiş olacak."


- Liderle aradaki puan farkı
Bilic, mevcut kadroyla elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirterek, "Statla ilgili zorluklar, alınan cezalar ve sakatlıklarla ilgili zorluklar hep dezavantaj olarak karşımıza çıktı" dedi. Tüm bu sıkıntılara rağmen ilk yarıda iyi performans ortaya koyduklarını vurgulayan Bilic, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum, ilk yarıda iyi iş çıkardılar. Onlar da dahil her rakibe üstünlük kurabileceğimizi defalarca kez kanıtladık. Amacım geçmişten bahsetmek değil, burada Beşiktaş'ın geleceğini planlamaya çalışıyoruz. En iyi antrenmanlarla en üst performansı almaya çalışıyoruz. Her maçın, her dakikasında oyuncuların bireysel hem de kollektif olarak seviyelerini yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Takımın sahip olduğu kalite ortada ama önemli olan her hafta bunu ortaya kolabilmek. Bu da pek kolay değil. Büyük oyuncular büyük takımlarla, yetenekli oyuncular ve yetenekli oyunculardan kurulu takımların arasındaki fark da budur. Büyük oyuncular bunu alışkanlık haline getirirler ve bu potansiyeli her hafta sahaya yansıtırlar" şeklinde konuştu.


- Şampiyonluk yarışı
Hem kendisinin hem de takımının sonuna kadar savaşan ve asla pes etmeyen bir yapıya sahip olduklarını anlatan Bilic, şunları kaydetti: "Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Stat ve cezalar belirli dezavantajlar oluşturdu, kabul ediyorum. Bazı insanlar ilk yarıdaki performansı yetersiz, bazıları da başarılı bulabilir. Şimdi ile sezon başlangıcı arasında tek fark giden isimler. Sivok bir sakatlık geçirdi, umarım kısa zamanda aramıza dönecek. Oyuncuların ayrılma noktasındaki istekleri doğrultusunda biz de aynı fikirdeydik. Antrenman planlamasında oyuncu fazlalığı nedeniyle sıkıntı yaşadık. Antrenmanda 28 veya 29 oyuncuyla çalışmak ve antrenmanı buna göre planlamak bazen zor olabiliyor. Bu sayıyı bilerek ve isteyerek azalttık. Birkaç gün içinde ikinci yarı başlamadan bir veya iki transfer yaptığımızda, ligdeki her takıma karşı üstünlük sağlayacak kalitemiz olacak. İlk yarıda tek bir maç bile hatırlamıyorum ki rakip bizden üstündü dediğim. Statla ilgili zorluklar olmasaydı, ceza almasaydık ya da ben ceza almamış olsaydım işler bizim için daha kolay hale gelebilirdi. Aleyhimizde verilen kararlar lehimizde olsaydı işimizi kolaylaştırabilirdi. Tüm bunlara rağmen iyi olduğumuzu gösterdik. Ligin ikinci yarısına da yine güçlü bir giriş yaparak bu yarışmanın içinde kalmaya devam edeceğiz."
Orta sahada birçok alternatifleri bulunduğunun altını çizen Bilic, "Oluşturuculuk konusunda Fernandes, Oğuzhan, Kerim Frei, Gökhan Töre ve Muhammed gibi isimler var. Elazığspor maçında bu görevi Olcay'a verdik ve kişisel kanaatim kendisi harika bir oyun ortaya koydu. Bu bölgeye transfer yapmayı planlamıyoruz" dedi. Hugo Almeida'nın 'Ben teknik direktör olsam büyük oyuncularla çalışmak isterdim' şeklinde bir demeci olduğunun hatırlatılması üzerine ise Bilic, "Bunu örnekler üzerinden değerlendirelim. Öne geçtiğimiz Galatasaray, Kasımpaşa, Fenerbahçe maçları. Öne geçtikten sonra oyun kalitemizi yüksek tutabilseydik ve gerekli kararlılığı gösterebilseydik o maçları kazanmak için büyük şanslarımız vardı. Rakiplere özellikle ikinci yarılarda 'biz bu maçı istiyoruz ve kazanacağız' hissini daha güçlü vermeliydik. Hugo Almeida ilk yarıyı iyi geçirdi. İptal edilen iki golüne rağmen gol krallığı sıralamasında zirvede ve takımın önemli liderlerinden biri. İlk yarıda oynadığımız Bursaspor maçı, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarının ilk yarısını seyrettiğiniz zaman, ortaya çok büyük bir oyun karakteri koyan takım görüyorsunuz. Ne zaman ki maç içinde koşullar aleyhimize gelişti, reaksiyonu göstermeliydik ama yapamadık. Maçları kazanmak için şansımız olmasına rağmen maçların bize dönmemesinin sebeplerinden biri bu. Almeida doğru bir tespit yapıyor ama büyük oyuncu transfer etmekten bahsetmek şu an için doğru değil. Yapmamız gereken mevcut kadronun içinde büyük oyuncu olma potansiyeli taşıyanları çıkarmak ve gelişimlerini tamamlayarak büyük oyuncu haline getirebilmek" şeklinde sözlerini tamamladı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...