Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Günlük ekmek israfı 1 milyon azaldı

/ Kaynak: AA
Günlük ekmek israfı 1 milyon azaldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Halil Balcı,Türkiye genelinde günlük 6 milyon ekmeğin israf edildiğini ve bunun büyük bir maddi kayıp oluşturduğu için kampanyanın başlatıldığını söyledi.

nbsp;Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı,"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"yla israf edilen günlük ekmek sayısının 1 milyon azalmasına ilişkin, "Ekmek İsrafı Kampanyası'nda ilk amacımız israfın yükselmesini engellemekti ancak bu çalışmayla 1 milyon ekmeğin israf edilmesini önlememiz büyük bir başarıdır" dedi. nbsp;Vatandaşların kampanyaya büyük destek verdiğini vurgulayan Balcı, "Ekmek İsrafı Kampanyası'nda ilk amacımız israfın yükselmesini engellemekti ancak bu çalışmayla 1 milyon ekmeğin israf edilmesini önlememiz büyük bir başarıdır. Günlük 1 milyon ekmeğin çöpe gitmesini engelledik. Günlük 6 milyon ekmek israf edilirken, artık bu rakam 5 milyona geriledi. Çok mutluyum" diye konuştu. nbsp;Balcı, ekmek israfına yönelik çalışmalara hız vereceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "İsrafı azalttık ama yeterli bulmuyoruz. Bu çalışmalar, devam edecek. İsraf edilen günlük 6 milyon ekmeğin yarısı, fırınlarda gerçekleşiyor. Bu nedenle fırınlardaki israfı önlediğimiz taktirde bu başarıyı daha da büyütmüş oluruz. İnşallah bu çalışmalar da netice verdiğinde kampanyanın amacına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Çalışmalarımız neticesinde günlük 1 milyon ekmeğin israf edilmesini önlemek Türkiye için çok önemli bir başarıdır. Yeterli bulmuyoruz ama daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettireceğiz. Kampanyanın, amacına ulaşacağına inanıyorum."
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...