Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5 savcı aynı gün nasıl hasta oldu?

5 savcı aynı gün nasıl hasta oldu?

GÜNDEM Haberleri

HSYK kararlarıyla görev yerleri değiştirilen 5 savcının aynı gün rapor alması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

HSYK kararları yla görev yerleri değiştirilen İstanbul Başsavcı Vekilleri Fikret Seçen, Cihan Kansız, Ercan Şafak, Ali Güngör ve TMK Savcısı Muammer Akkaş 'ın aynı gün hasta olup 10 gün rapor alması akılları karıştırdı. Bir gün öncesinde hiçbir sağlık problemi olmayan savcıların bugün yeni görev yerlerine gitmeyip hasta raporu almaları soru işaretlerini artırarak "Hepsi birden mi hasta oldu?" söylentilerine neden oldu.

Görev yerleri değiştirilen savcılardan en çok dikkat çeken isimler 300 subayın tutuklandığı Ergenekon soruşturmasına bakan Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Ercan Şafak oldu. Bu üç savcıdan ilk yeri değiştirilen isim "17 Aralık operasyonu" ile yeniden Türkiye gündeminde dikkatleri üzerine çeken Zekeriya Öz olmuştu. Öz, Bakırköy'e atanmıştı. Öz'den sonra Ergenekon davasında birlikte çalıştığı savcıların da yerleri değiştirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin 16.01.2014 tarihli ve 127 sayılı adli yargı kararnamesi ile Başsavcı Vekilleri Fikret Seçen, Cihan Kansız, Ercan Şafak ve Zekeriya Öz ile birlikte Dubai'ye giden Başsavcı Vekili Ali Güngör'ün tayini çıktı. Kararname ile İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Gebze Savcılığı'na, Başsavcı Vekili Cihan Kansız Sakarya Savcılığı'na, Ercan Şafak da Kocaeli Savcılığı'na düz savcı olarak atandı. Başsavcı Vekili Ali Güngör'ün tayini ise düz savcı olarak Anadolu Savcılığı'na çıktı. Kararname ile TMK Savcısı Muammer Akkaş da Tekirdağ Savcılığı'nda görevlendirildi. Atama kararları üzerine Başsavcı Vekilleri Fikret Seçen, Cihan Kansız, Ercan Şafak, Ali Güngör ile Savcı Muammer Akkaş 10 günlük sağlık raporu aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...