Mustafa Sarıgül'ün tüm mal varlığına el konuldu

/ Kaynak: AA
Mustafa Sarıgül'ün tüm mal varlığına el konuldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

TMSF Mustafa Sarıgül'ün mal varlıklarına haciz koydu. Sarıgül ilk açıklamasında 'Olay manidar' dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Mustafa Sarıgül 'ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine, 1998'de Bank Ekspres'ten alınan ve geri ödenmeyen kredi nedeniyle haciz koyduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, TMSF, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül'ün, 1998'de 9 kişiyle birlikte Bank Ekspres'ten çektiği ve geri ödenmeyen 3,5 milyon dolarlık kredinin evraklarına ulaştı. TMSF, faiziyle birlikte toplam 8 milyon dolara ulaşan kredi borcundan sorumlu tutulan Sarıgül ve diğer 9 kişinin banka hesaplarına ve gayrimenkullerine dün itibariyle haciz koydu.

16 yıllık borç
Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sarıgül ve 9 iş ortağı 1998 yılında, Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu ve TMSF bünyesinden batık bankalardan biri olan Bank Ekspres'ten 3,5 milyon dolar kredi çekti. Ancak kredi geri ödenmedi. Kredi borcu faizleri ile beraber 8 milyon dolara (16 milyon TL) çıkınca TMSF harekete geçti ve Sarıgül'in tüm mal varlığına el konuldu. Sarıgül'ün avukatları ise bugün TMSF binasına giderek, görüşmelere başladı.

SARIGÜL'DEN İLK TEPKİ: "MANİDAR" - TIKLA

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...