Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşer'

/ Kaynak: AA
'Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşer'

SPOR Haberleri  / AA

Spor hukuku uzmanı avukat Gaye Günal, Yargıtay'ın cezasını onamasının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düşeceğini açıkladı.

Spor hukuku uzmanı avukat Gurur Gaye Günal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezası nın Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili, "Başkanlığı düşer. Talimatlarda başkanlık görevini devam ettiremeyeceği açık bir şekilde yazıyor" dedi. Günal, Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi ve TCK'nın 53. maddesi gereğince Fenerbahçe Kulübü'nde başkanlık görevine devam edemeyeceğini belirtti. Güvenlik tedbiri olarak spor müsabaklarının seyrinden yasaklanan kişiler için spor kulüplerinde yönetici olma yolunun hukuken kapandığını bildiren Günal, şunları söyledi:

"6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesinin 10. bendinde açık bir şekilde belirtiliyor. Bu kanun hükümlerine göre, güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarının seyrinden yasaklanma kararı verilen kişi yasak süresinde spor kulüplerinde, federasyonlarda ve tarftar derneklerinde yönetici olamaz. Spor müsabakalarında hakem temsilci veya gözlemci olarak görev yapamaz.

Aynı şekilde TCK'nın 53. maddesi de güvenlik tedbirini düzenler. Madde de 'kişi kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkum edilmişse bunun kanuni sonucu olarak vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif, siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi ve deneticisi olmaktan yoksun bırakılır' denmektedir. Dolayısıyla başkanlığı düşer. Talimatlarda başkanlık görevini devam ettiremeyeceği açık bir şekilde yazıyor."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...