John Kerry, Yunan meslektaşıyla görüştü

/ Kaynak: AA
John Kerry, Yunan meslektaşıyla görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington'da temaslarda bulunan Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile görüştü.

Görüşme öncesinde gazetecilere açıklama yapan Kerry, AB dönem başkanlığını devralması dolayısıyla Yunanistan'ı kutlayarak, "Onlarla hem bu rolde, hem de ekonomik toparlanmaya yönelik yola devam etmede birlikte çalışmayı çok arzuluyoruz" dedi. "Bunun çok çok zor olduğunun farkındayız. Zorlu kararların alınması gerekiyordu. Bu siyasi açıdan hiçbir zaman kolay değil. Ama bu seçimler yapıldı ve bence (durum) gelişme gösteriyor" diye konuşan Kerry, Yunanistan'la terörle mücadele, Balkanlar ve Ortadoğu konularındaki işbirliklerinden de övgüyle bahsetti.
-"Ukrayna Meclisi'nin geçirdiği yasa anti-demokratik"
Kerry ayrıca, açıklamasının sonunda Ukrayna'daki gelişmelere de değinerek, Ukrayna'da meclisin şeffaflık ve hesap verebilirlik olmadan hızlıca geçirdiği yasanın AGİT ve AB'nin tüm normlarını ihlal ettiğini belirtti. Ukrayna halkının yönünü Avrupa'ya çevirmek istediğine derinden inandıklarını kaydeden Kerry, "Dün atılan adımlar anti-demokratik ve yanlış. Ukrayna halkının elinden, geleceklerine dair seçimlerini ve fırsatlarını alıyor" dedi. Kerry, bu konu üzerinde odaklanmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu tür anti-demokratik manevralar aşırı derecede rahatsız edici ve Ukrayna halkının sadece isteklerini ifade edebildiğini değil, siyasi süreç üzerinden bunların hayata geçirildiğini görmek isteyen her ülke için endişe kaynağı olmalı" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...