Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Basketbol şubesini kapatırız!'

'Basketbol şubesini kapatırız!'

SPOR Haberleri

Galatasaray Spor Kulübü, Lokomotiv Kuban ile oynanan basketbol maçında NTV Spor spikeri İsmail Şenol'a edilen küfürlere kayıtsız kalmadı.

Galatasaray Liv Hospital-Lokomotiv Kuban maçında taraftarların küfürlerine sarı-kırmızılı kulüpten sert bir açıklama geldi. Resmi siteden "Galatasaraylılık bu değildir" başlığı altında yayımlanan bildiride, "Dün oynanan G.Saray Liv Hospital–Lokomotiv Kuban maçında bir grup seyircimizin Galatasaraylılığa hiç ama hiç yakışmayan çirkin tezahüratları tüm camiamızda derin bir üzüntüye yol açmıştır. Ancak bu yakışıksız davranışlar ne yazık ki bir süredir var olan bir sürecin bardağı taşıran son damlası niteliğindedir. Kimdir bu gruplar? Amaçları nedir? Salon sporlarımıza bulaşan bu seviyesiz ve provokatif davranış tarzı yıllardır iftihar ettiğimiz taraftar duruşumuza nasıl sızmıştır? Hangi hakla Galatasaray'ı bu duruma düşürmeye cesaret edebilmişlerdir? Bu davranışın arkasında kimler vardır? Galatasaray'ı temsil etmenin gerektirdiği sorumluluğunu nasıl unutabilmişlerdir? Davranışlarını Galatasaray terbiyesi ile nasıl bağdaştırmaktadırlar? Bu çirkin tezahürata karşı duran hocamız Ergin Ataman'a yapılan terbiyesizlik nasıl açıklanabilir? Kendimizden başka bir dostumuzun olmadığı bir ortamda, bu davranışların sonuç olarak Galatasaray'ı içeriden vurmak anlamına geleceği ne zaman anlaşılacak? Bugün bu sorular bizim için kaçırılmış bir galibiyetten çok daha önemlidir. Bu davranışlara alet olanlar bilmeleri gerekir ki, bu ülkeye pek çok spor branşını olduğu gibi basketbolu da Galatasaray tanıştırmış, gelişmesi için yaklaşık 90 yıldır emek vermiştir. Galatasaray tarihinin en önemli destanları basketbolda yazılmıştır. Dünkü olayları unutmak istiyoruz ama ne kadar unutmak istesek de bir zaman alacağı kesin. Bu nedenle tüm taraftarımıza bu davranışların bize yakışmadığını ve yaklaşık bir senedir yapmış olduğumuz uyarı ve temennileri bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ve devam etmesi halinde gerekirse bu gurur duyduğumuz branşımızda hedef küçültmek veya bir süre mücadeleye ara vermek için ilk Genel Kurulumuzdan yetki istemeye gidecek kadar kararlılık içinde olduğumuzu üzülerek belirtiriz" denildi. nbsp;


Ataman:?Gerçekten bırakırım
Karşılaşma sonunda küfür yüzünden görevi bırakacağını açıklayan Ataman, "Bu yaşadığımız bir değil, iki değil, üç değil. Edirne'de kendilerini uyarıyorum, sonra twitter'dan bana saldırıyorlar. Demek ki benim kulübümün taraftarının hocasına saygısı yok. Mukavelem olmasına rağmen bırakırım. Ben kendi taraftarımı uyarmazsam, başka kulüplerin taraftarlarına edecek söz bulamam" dedi.



Aralar neden açıldı?
Sosyal medyada, NTV Spor spikeri İsmail Şenol'un G.Saray'ın İzmir'deki Pınar Karşıyaka maçında saldırıya uğrayan G.Saray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer için "hak etti, iyi olmuş" gibi yorumlar yaptığı, gösterilen tepkinin de bu yüzden olduğu söyleniyor. nbsp;



MURAT ÖZYER: TÜRBÜLANSA GİRDİK
G.Saray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, "Avrupa Ligi'nde bir türbülansa girdik. Uçağın gideceği yer ve varış noktamız belli. Teknik ekibimiz ve oyuncularımız uçağı güvenli bir şekilde hedefe ulaştıracak tecrübeye sahip" dedi. Özyer, "Hiçbir salonda sporun güzelliklerini ortadan kaldıracak şeylerin yaşanmasını istemiyorum. Bunu da bütün basketbol unsurlarının dikkate almasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...