Fikret Orman 'Eski yönetimin transfer paralarını biz ödedik'

/ Kaynak: DHA
Fikret Orman 'Eski yönetimin transfer paralarını biz ödedik'

SPOR Haberleri  / DHA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Kadıköy 100. Yıl Beşiktaşlılar Derneği'nin 10. kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Nakkaştepe'de düzenlenen yemeğe Fikret Orman'ın yanı sıra; İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Sicil Kurulu Başkanı Firuz Drahşan, Taraftarlar Sorumlusu Selçuk Kaynarkan, Suat Orman, Kadıköy 100.Yıl Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Coşkun Kargın ve dernek üyeleri katıldı. Yemekte bir konuşma yapan başkan Fikret Orman 20 ay önce Yıldırm Demirören bu kulübü bırakırsa kulüp batacak denilen, kendisi ve arkadaşlarından başka kimsenin ortalarda görünmedi bir dönemde göreve geldiğini söyledi.O dönem itibarını kaybetmiş sponsor bile bulamayan kulübe son 6 ayda 200 milyon doları geçen anlaşmalar kazandırdıklarını belirten Orman'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
"YILDIRIM DEMİRÖREN BIRAKIRSA KULÜP BATAR DENİLEN BİR DÖNEMDE GELDİK"
"Bundan 20 ay evveline gidelim. Çok değil 20 ay önde morallerin dibe vurduğu seyahat edebilecek parayı bulabilir mi dediğimiz eski başkanımız Yıldırım Demirören bu kulübü bırakırsa batacak denilen bir dönemdeydi Beşiktaş. Ben ve arkadaşlarımdan başka kimsenin ortalarda görünmediği günlerdi. 250'nin üzerinde haciz dosyası bulunan, lafta İnönü Stadyumu'nun izni almış gerçekleşse bile müracaatı bulunmayan. Futbol takımına 2-3 sene üzerinden borçları bulunan, 5 sene 6 sene evvelinden gelen basketbol, voleybol, hentbolculara tüm amatör şubelere borcu olan ve yaklaşık 350 milyon dolar borcu olan bir kulüptü Beşiktaş Kulübü. nbsp;
"ESKİ YÖNETİMİN MEŞHUR TRANSFER PARALARINI BİZ ÖDEDİK"
O gün herkesin konuştuğu şey şuydu, ne olucaz, biz hiç birşey istemiyoruz. Ahmet Nur Çebi burada bizzat biz ikimiz çok zaman harcadığımız için biz o çok meşhur transferlerin parası biz geldiğimizde hiçbiri ödenmemişti. Hepsini biz ödedik. Fernandes'i de biz ödedik Quaresma'yı da biz ödedik Ernst'i de biz ödedik Tabata'yı da biz ödedik. Bugüne dönüp baktığımızda hiç duyuyor musunuz başkan el koydu şu paralar ödendi. Biz geldiğimizde CAS'da 17 tane davamız vardı. Bizim şu anda CAS'da bir tane davamız yok. Zaman geçtikçe Beşiktaşlılar bunları unutuyor. Biz bunları unutmamanızı istiyoruz. nbsp;
"İTİBARINI KAYBETMİŞ SPONSPOR BİLE BULAMAYAN KULÜBE 6 AYDA 200 MİLYON DOLARLIK SPONSOR BULDUK"
Bizim en büyük problemlerimizden bir tanesi borç stoğumuzun fazla olması gelirimizin diğer rakiplerimize göre daha az olmasındadır. O itibarını kaybetmiş sponsor bile bulamayan kulübümüzde geldiğimiz son 6 aylık dönemde 200 milyon doları geçti yapmış olduğumuz sponsorluk anlaşmaları. Geçen Adidas ile atmış olduğumuz anlaşmayı herkes atlıyor. Adidas ile 5 seneliğine 2010-2011 senesinde 3 milyon dolar almak için bir anlaşma imzalanmış. Geldiğimizde baktık ki bizim 2 rakibimiz senede 5 milyon dolar civarında sponsorluk parası alıyor. Biz 600 bin dolar alıyoruz. 5 milyon dolar cezai bedel vardı. Adidas ile görüştük ve anlaşmanın bitmesine 2,5 yıl olmasına rağmen hiç bir cezai bedel olmaksızın anlaşmayı değiştirdik. Senelik 5 milyon dolar olmak üzere 5 senelik yeni sözleşme imzaladık. Biz bunları Beşiktaş için yapıyoruz. Bizim bir tek şeye ihtiyacımız var desteğe ihtiyacımız var. Geçen gün Ahmet Abi hatırlattı. "Ahmet abi seni bana düşürecekler. Her geçen gün daha fazla üzerimize gelecekler." diye bundan 8-9 ay önce söylemiştim. Şimdi görüyoruz kavga ettiler. 5 parçalar 26 parçalar diye söylüyorlar. Benim sizden tek isteğim bu yalan haberlere inanmayın. Bizim yaptığımız her icraat sizin içindir Beşiktaş içindir." Samimi bir ortamda geçen yemek sonunda Başkan Fikret Orman ve Dernek Başkanı Coşkun Kargın tarafından 10 yıl pastası kesildi.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...