Trabzonspor taraftarları Taksim'de eylem yaptı

/ Kaynak: İHA
Trabzonspor taraftarları Taksim'de eylem yaptı

SPOR Haberleri  / İHA

Trabzonsporlu taraftarlar Yargıtay'ın şike kararını açıklamasının ardından bugün Taksim Tünel'de temiz futbol eylemi yaptı.

Turkish Fair-Play Platformu Üyeleri, Yargıtay 'ın dün şike kararı nı açıklamasının ardından bugün Taksim Tünel'de temiz futbol eylemi yaptı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Turkish Fair-Play Platformu Basın Sözcüsü Yavuz Saltık, temiz futbol eylemlerini sadece Türkiye'de değil, dünyanın değişik noktalarında da yaptıklarını belirterek, "Dünyanın en büyük şikesinin yaşandığı 2010-2011 sezonundaki rezilliği tüm dünyaya anlatıyoruz. Türkiye'de şike yapıldığını futbolun kirli olduğunu ve temiz futbol isteyenlerin bu kirlilikten rahatsız olduklarını 94 haftadır anlatıyoruz" dedi. nbsp;
nbsp;
"AMACIMIZ, TRABZONSPOR'UN HAKKIYLA ŞAMPİYON OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA ANLATMAK"
Saltık, kişilerin daha fazla hapis yatması diye bir dertlerinin olmadığını ifade ederek, "Biz Türkiye'de şikenin olduğunu iddia ediyorduk. Dünkü Yargıtay kararı sonrası bu durum tescillendi. Bizim amacımız, 2010-2011 sezonunda hakkıyla Trabzonspor'un şampiyon olduğunu tüm dünyaya anlatmak. 2010-2011 sezonunda Türkiye'de şike yapıldı. Yapanlar da hem çeteden hem şikeden sadece Türkiye'de değil, dünyada bu konudaki tüm karar vericiler tarafından 'şikeci' olarak tescil edildi. Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacağı iddia ediliyor. Buna itirazım yok. Aziz Yıldırım gerekirse 10 defa yargılansın. Bu şike yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'UN HAKKINI TESLİM ETMEK ZORUNDALAR"
Yargıtay kararı sonrası sürecin kendileri için yeni başladığını söyleyen Saltık, "TFF yönetiminin derhal istifa etmesi gerekiyor. Yerine de adil bir yönetimin gelmesini istiyoruz. Yargılama da yeniden yapılmalı. Çünkü ortada adli yargının vermiş olduğu bir karar var. Bu yargılama sonrasında kime ne ceza verirler bu durum kendilerinin bileceği iş. Trabzonspor'un hakkını teslim etmek zorundalar" şeklinde konuştu.

"ÇETE BAŞI AZİZ YILDIRIM'DIR"
2010-2011 sezonunda şampiyonun kim olduğu kararını Türkiye'de yargı, Avrupa'da UEFA ve Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin verdiğini vurgulayan Saltık, "Tüm mahkemelerde şike tescil edilmiştir. Bunun çete başı Aziz Yıldırım'dır. Önceden çete başı diyemiyorduk ama artık diyebiliyoruz. Aziz Yıldırım'ın cezasını almasını, futbolun bu şaibeli insanlardan temizlenmesini istiyoruz" dedi.

Saltık son olarak ise 20 Şubat 2014 tarihinde UEFA önünde bir eylem hazırlığı içinde olduklarını ve Türkiye'de verilmeyen haklarını uluslararası mercilerde de arayacaklarını sözlerine ekledi.

Turkish Fair-Play Platformu Üyeleri, eylemin ardından halka lokum ikram ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...