Cilo Dağı'na tırmanan 4 dağcıya hapis!

/ Kaynak: AA
Cilo Dağı'na tırmanan 4 dağcıya hapis!

YAŞAM Haberleri  / AA

"Askeri geçici güvenlik bölgesi" ilan edilen Cilo Dağı'na 2010 yılında tırmanan 4 dağcı, 3'er ay hapis ve 450'şer lira para cezasına çarptırıldı

"Askeri geçici güvenlik bölgesi" ilan edilen Cilo Dağı 'na 2010 yılında tırmanan 4 dağcı, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesince 3'er ay hapis ve 450'şer lira para cezasına çarptırıldı. Zirve Dağcılık Hakkari İl Temsilcisi ve Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun şikayeti üzerine, 2010 yılında kendisi ile Cilo Dağı'na tırmanan Zirve Dağcılık Ağrı İl Temsilcisi Nuri Tunç, dağcılar Abdulkerim Tekçe ve Ömer Özer hakkında Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldığını söyledi.

Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesinin de görülen dava sonunda, "askeri geçici güvenlik bölgesi" ilan edilen yerde tırmanış gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 4 dağcıya 3'er ay hapis ve 450'şer lira para cezası verildiğini vurgulayan Tansu, hapis cezalarının ertelendiğini ifade etti.

Tırmanışı, sürekli çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari dağlarını tanıtmak ve turizme kazandırmak için yaptıklarını anlatan Tansu, "Bu yıl Hakkari'ye yüzlerce fotoğrafçı ve doğa sporları üyelerinin gelmesine öncülük ettik. Biz bu dağların tırmanışa açılmasını istiyoruz. Biz sporcular ve fotoğraf sanatçıları olarak Hakkari'nin bütün güzelliklerini öne çıkaracak, insanları Hakkari'ye getirebilecek, Hakkari'nin misafirperverliğini, doğa potansiyelini insanlara gösterecek her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Cilo Dağı'na tırmanan 4 dağcıya hapis!

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...