Kavgalı iki köy arasına 'jandarma barikatı'

Kavgalı iki köy arasına 'jandarma barikatı'

YAŞAM Haberleri

Mardin Nusaybin ile Şırnak'ın İdil ilçesi sınır köyleri arasındaki arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Kocadağ köyü ile Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Aksoy köyü arasında sürülmek istenen tarla yüzünden kavga çıktı. Çıkan kavgaya müdahale eden jandarma ekipleri tarafları güçlükle ayırırken, Kocadağ köyünden 3 kişi taş ve sopa darbeleriyle yaralandı. İki köy arasına barikat kuran Nusaybin ve İdil jandarma ekipleri tarlanın sürülmesine izin vermedi. Kocadağ köyü muhtarı Beşir Dağ, arazi tapularının kendilerine ait olduğunu savunarak, 60-70 yıldır tarlaları kendilerinin ekip biçtiğini söyledi. Dağ, "1993 yılında yaşanan köy boşaltmaları nedeniyle Kocadağ boşaltıldı. 2003 yılında hükümetin çıkardığı köye dönüş yasalarıyla tekrar köylüler dönüş yaptı. Bin 241 dönümlük arazimiz davalık olduğu gibi köyümüz içerisinde bulunan 2 bine yakın dönüm arazimizin de ekimine izin verilmiyor. Bütün deliller, kanunlar zillet ve tasarruflar bizdedir, bizim lehimizedir. Hukukçular gelsin orada keşif yapsın, eğer onların bir hak hukuku varsa başımız gözümüz üstüne yoksa da topraklarımızın ekimine izin versinler. Mahkeme toprakları karşı köye verirse diyeceğimiz bir şey yoktur. Devam eden mahkemede de dosya yürürlüğe konulmuyor. Daha önce açılan davaların tamamını biz kazandık. Ancak kararlar işlenmiyor" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...