Bakan Yılmaz: '30 Mart artık seçim değil referandumdur'

Bakan Yılmaz: '30 Mart artık seçim değil referandumdur'

Politika Haberleri

Bakan Cevdet Yılmaz, '30 Mart seçimleri artık bir referandumdur.Herkes karar verecek.Başbakandan mı yanayız, Başbakana tuzak kuranlardan mı yanayız?' dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Havaalanında Vali İbrahim Taşyapan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Bir süre dinlendikten sonra uzun araç konvoyu eşliğinde Genç Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığına geçen Yılmaz, il başkanlığına yeni atanan Yusuf Coşkun ile halkı selamladı. Bakan Yılmaz, parti binası önünde yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yaşananların arkasında Türkiye'nin güçlenmesinden, gelişmesinden rahatsız olanların bulunduğunu, kurulan tuzakların halkın takdiriyle bozulacağını söyledi.

Son 11 yılda yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi sevmeyenleri rahatsız ettiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye'de son bir aydır herkesin ibretle izlediği bazı gelişmelerin olduğunu, bunları akıl ve vicdan sahibi olan herkesin iyi tartması ve ölçmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bakın son 11 yılda Türkiye nereden nereye geldi. Hepimiz şahidiz. AK Parti öncesi nasıl bir Türkiye vardı, bugün nasıl bir Türkiye var? Akıl ve vicdan sahibi olan herkesin bunu gördüğüne inanıyorum. Tabii bunu başkaları da görüyor. Türkiye'yi sevmeyenler de görüyor. Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsız olanlar da görüyor ve ellerinden gelen bütün gayretle Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Başbakanımıza saldıranlar, her türlü zorluğu çıkaranlar, tuzak kurmaya çalışanlar aslında millete tuzak kuruyorlar. Aslında Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışıyorlar. Fakat bütün tuzakların üstünde yüce Rabbimizin ve milletimizin takdiri var. İnşallah bütün tuzaklar boşa çıkacak. Sizlerin gayretiyle, duasıyla."

Çözüm süreci

Vatandaşlara, "Yaklaşık bir senedir bu bölgemizde bir huzur var değil mi?" diye soran Bakan Yılmaz, bundan da rahatsızlık duyanların olduğuna dikkati çekti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şehit haberleri almıyoruz, çok şükür kardeş kavgası duymuyoruz. Henüz tam olarak istediğimiz noktada değiliz belki ama epey bir mesafe aldık. Çözüm süreci var. Ülkede huzur sağlama çabası var. Bu son dönemde olanların önemli bir kısmı da bunlardan kaynaklanıyor. Birileri istiyor ki kardeş kardeşle kavga etsin, Türkiye'de enerjimizi kendi iç kavgalarımıza harcayalım. Halbuki biz bunları istemiyoruz. Biz, kardeşlik, birlik ve beraberlik istiyoruz. Biz el ele, gönül gönülle Alevi'siyle, Suni'siyle, Zaza'sıyla, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, bütün etnik gruplarıyla, mezhepleriyle, kim varsa bu toprakların üzerinde el ve gönül birliğiyle Türkiye'yi yüceltmek istiyoruz."

Başbakan Erdoğan liderliğinde, Türkiye'de son 11 yılda demokrasi alanında yaşanan gelişmelere de değinen Yılmaz, "Bu memlekette üniversitede bile başörtü yasak değil miydi? Bugün devlet dairelerinde bile serbest hale geldi mi? Okullarımızda seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim, Peygamber efendimizin hayatı öğretiliyor mu? Devletin resmi okullarında Kurmanca isteyen Kurmanca, Zazaca öğrenmek isteyen Zazaca öğrenebiliyor mu? Üniversitelerimizde Kürtçe enstitüsü, Zazaca Enstitüsü, 24 saat yayın yapan TRT 6 var mı? Peki bunlar kendiliğinden mi oldu? Bu işler nasıl oldu? Recep Tayip Erdoğan liderliğinde AK Parti bunları başarmıştır. Demokraside daha ileriye gideceğiz, daha ileri adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni demokrasi paketi

Yılmaz, içeriden ve dışarıdan saldırılara rağmen Türkiye'nin daha da özgürleşeceğini kaydederek, önümüzdeki günlerde meclise yeni bir demokrasi paketini daha götüreceklerini bildirdi.

Yeni demokrasi adımları atacaklarını anlatan Yılmaz, Türkiye'nin daha özgür, demokratik ve bağımsız, dünyada çok daha söz sahibi ve güçlü bir ülke haline geleceğini kaydetti.

Yılmaz, "Her geçen gün bunun olduğunu göreceksiniz. Dünyada bu kadar kriz var, değil mi? Avrupa'da işsizlik diz boyu, birçok ülke borç batağına batmış durumda. Fakat Türkiye, bu zor zamanlarda dahi büyümeye devam ediyor. İçeriden, dışarıdan saldırıyorlar" diye konuştu.

"Faiz ve doların yükselmesi, borsadaki düşüş millete zarar verdi"

Dünyada yaşanan krizlere rağmen Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini anlatan Yılmaz, son dönemlerde faiz ve doların yükselmesi ile borsada yaşanan düşüşün millete zarar verdiğine dikkati çekti.

Yılmaz, siyasi istikrarı, ülkenin huzurunu bozmaya çalışanların bulunduğunu ve halkın ekmeğiyle oynandığını dile getirerek, son yaşanan olayların millete ve ülkeye zarar verdiğini belirtti.

"Herkes kararını verecek"

Bingöl halkının her zaman milli iradeden yana tavır koyduğuna işaret eden Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Birileri milli iradenin üstünde olmaya çalışıyor. Sizin seçtiğiniz insanların karşısına çıkıp, onları yıpratıp istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Başka türlü bir anlam da milletin iradesine müdahale etmeye çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki 30 Mart'ta, seçimlerde Bingöl halkı, bu halkın ve milletin iradesine müdahale etmeye çalışanlara bir kere daha 'hayır' diyecek. 30 Mart seçimleri artık yerel bir seçimin ötesine geçmiştir. 30 Mart seçimleri, artık bir referandumdur. Herkes kararını verecek. Başbakandan mı yanayız, Başbakana tuzak kuranlardan mı yanayız? Bu kararımızı vereceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...