Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak, ABD'nin yardım uçağını engelledi

Irak, ABD'nin yardım uçağını engelledi

DÜNYA Haberleri

Bağdat hükümeti, ABD'nin Iraklı ve Suriyeli sığınmacı çocuklar için gönderdiği kıyafet ve oyuncakları taşıyan uçağın inişine izin vermedi.

Bağdat hükümetinin, ABD'nin, Iraklı ve Suriyeli sığınmacı çocuklar için gönderdiği kıyafet ve oyuncakları taşıyan uçağın inişine izin vermediği bildirildi. Irak Ulaştırma Bakanlığı, ABD'deki Samaritan's Purse Derneği tarafından toplanan hediyeleri taşıyan özel uçağın Erbil Uluslararası Havalimanı'na inmesine onay vermedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Diyanet İşleri Bakanlığı İletişim Sorumlusu Meriwan Nakşebendi, Amerikalı çocukların, 7 yıldır Iraklı çocuklar için hediye gönderdiğini söyledi.

Bu yıl Suriyeli sığınmacıların da bölgede olmasının göz önünde bulundurularak yardımın iki katına çıkarıldığını ifade eden Nakşebendi, ''IKBY Diyanet İşleri Bakanlığı Hristiyan Masası yetkilileri, Irak Sünni Vakfı Divanı'na böyle bir yardım uçağının geleceğini bildirmişti. Ancak uçağın bugün sabah saat 10.30'da inişine izin verilmedi'' dedi.

Yetkililerin yazıyı anlamadıkları için gerekli yerlerden izin almadığını kaydeden Nakşebendi, şöyle konuştu:
''Yazıyı işleme koymadıklarından Suriyeli ve Iraklı çocuklar için hediye taşıyan uçağın inişi engellendi. Bana göre uçağın gelişini siyasi gördükleri için istemediler. Yoksa daha önce böyle bir engellemeye başvurmadılar. Uçağın nereye indiğini bilmiyoruz. 7 yıldır çocuklara hediye getiriyorlar. Derneğin başkanı geçen sene ziyaretinde Suriyeli sığınmacı çocukların varlığının göz önünde bulundurulacağını, hediye sayısının artırılacağını söylemişti. Neden engellediklerini anlamış değiliz.''

Samaritan's Purse Derneği'nin internet sitesinde yer alan açıklamada da iniş için iki defa izin istendiği fakat olumsuz sonuç alındığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...