Bütün Türkiye dinlenmiş olabilir

Bütün Türkiye dinlenmiş olabilir

GÜNDEM Haberleri

Kayıp 10 dinleme cihazı Emniyet'in çatısına monte edilmiş. Bu cihazlarla ülkenin tamamının dinlenmiş olabileceği öne sürüldü.

Devlet içindeki paralel yapılanmanın, İstanbul merkezli operasyonlara zemin hazırlamak için olmadık yöntemlerle neredeyse tüm Türkiye'yi dinlediği iddia edildi. 17 Aralık operasyonunun ardından Emniyet İstihbarat'ın uzaktan dinleme yapan cihazının 2 yıldır kayıp olduğunu yazmıştık. Daha sonra cihaz sayısının 12 olduğu belirlenmişti. Bunlardan ikisi Diyarbakır'da bulundu. Diğerlerinin yerlerinin tespiti için de araştırma başlatıldı ve cihazların "Paralel yapı"ya yakın personel tarafından "Olması gereken yerden sökülüp" Emniyet'in çatısına yerleştirildiği tespit edildi. Hükümet kaynaklarına göre bu yolla tüm Türkiye dinlenmiş olabilir. Asıl vahimi ise Emniyet İstihbarat Dairesi'ne gizli fiber optik hat çekilmiş olması. Hattın, devletin gizli bilgilerini de açık hedef haline getirdiğini belirten kaynaklar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) bu konudaki sorumluluğunun da araştırıldığını belirtti.
Güvenlik birimleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a skandalla ilgili brifing verdi. Bu arada MİT'teki kumpas da ortaya çıkarıldı. 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü Paris cinayetini MİT'in organize ettiğine ilişkin sosyal medyada belgeler yayımlanmıştı. MİT, aynı gün böyle bir çalışmasının olmadığını açıklamıştı. Milli İstihbarata da kumpas kuran paralel yapılar, belgenin 'gerçek' olarak algılanması için MİT'in kullandığı özel yöntemlere başvurdu. Güvenlik birimleri, belgenin hazırlandığı filigranlı kağıdın izini sürerek kim tarafından hazırlanıp basına sızdırıldığını tespit etti. Hazırlayan ve sızdıranın aynı kişi olduğunu belirten güvenlik birimleri söz konusu MİT personeli hakkında gereken işlemin yapıldığı bilgisini verdi
Haber Merkezi/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...