Ramazan ayının 15'i, Dünya Yetimler Günü

Ramazan ayının 15'i, Dünya Yetimler Günü

YAŞAM Haberleri

İHH'nın 'Dünya Yetimler Günü' teklifi kabul edildi. Artık her ramazanın 15. günü İslam aleminde "Yetimler Günü" olarak idrak edilecek

Dünyanın dört bir yanına yardım ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyadaki yetimlere insanlığın dikkatini çekmek için önemli bir etkinliğe daha önayak oldu. Vakfın teklifini değerlendiren İslam İşbirliği Teşkilatı, her ramazan ayının 15. gününü "Dünya Yetimler Günü" olarak kabul etti. Geçtiğimiz Aralık ayında "İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" temasıyla, 5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı düzenlemişti. İslam dünyasından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katıldığı konferansta, İHH nbsp;Başkanı Bülent Yıldırım, dünya yetimlerinin problemlerine değinen bir konuşma yapmış, vakıf olarak Bosna Savaşının başladığı günü, "Dünya Yetimler Günü" ilan etmek istediklerini dile getirmişti. Konferanstan altı ay önce görüşmelerine başlanan talep, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 9-11 Aralık 2013 tarihlerinde Cenevre'de düzenlediği 4. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda karara bağlandı. Karara göre bundan sonra her yıl Ramazan ayının 15. günü İslam aleminde Yetimler Günü olarak idrak edilecek. Teşkilat üyesi bütün STK'lara gönderilen bildiride, kararı gündemlerine almaları, bu günde yetimlere yönelik çalışmaların arttırılmasına ve uluslararası kamuoyunu yetim gerçeği konusunda harekete geçirici çalışmalar yapılmasına yer verildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...