Bizi affet 'Terlikli Kardelen'

Bizi affet 'Terlikli Kardelen'

YAŞAM Haberleri

Karlı havada terlikle okula giden kız çocuğunun fotoğrafını gören üniversite öğrencisi sosyal medyada büyük bir yardım kampayası başlatmasına vesile oldu.

Bursa'da üniversite öğrencisi Cihan Güngör'ün, sosyal medyada gördüğü bir fotoğraf, büyük bir yardım kampanyası başlatmasına vesile oldu. Güzel çalışmanın başlangıcını yapan Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Cihan Güngör niye böyle bir şey yaptığını şöyle anlattı: "Sobanın yanında sıcacık çayımı içerken internette paylaşılan bir fotoğraf gördüm. Sırtında okul çantası ile kar altın yürüyen bir çocuk. Fakat ayaklarında sadece terlik vardı. Fotoğrafın üzerinde 'Sakın bizi affetme çocuk' yazıyordu. Bunu gördükten sonra kendimi bencil ve kötü bir insanmışım gibi hissettim. Hepimiz o durumda olabilirdik. o çocuk orada zor durumdayken kayıtsız kalamazdım. Arkadaşlarımın desteğiyle Van'daki çocuklar için yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Umarım o çocuk, bizi affeder" diye konuştu. Kampanyanın adını, "Bizi Affet Çocuk" olarak belirlediklerini dile getiren Güngör, projeye üniversitedeki pek çok öğrenci ve öğretim görevlisinin katkı verdiğini anlattı. Türk gençlerinin hoşgörü ve merhamet sahibi olduğunu ve istedikten sonra neleri yapabileceğini göstermeyi amaçladıklarını ifade eden Güngör, topladıkları kıyafet, battaniye ve oyuncaklarla dolu kolileri, Van'daki Şehit Koray Akoğuz Ortaokuluna gönderdiklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...