40 yıl sonra terapiyle yüzü güldü

40 yıl sonra terapiyle yüzü güldü

YAŞAM Haberleri

Çocukken başlayan sara hastalığının ilerlemesiyle depresyona giren Yasemin Kademlioğlu, Isparta'daki merkezin çalışmalarına katılarak sosyal hayata döndü.

Isparta'da 14 yaşında sara teşhisi konulan Yasemin Kademlioğlu, kriz ve bayılma nöbetlerine rağmen hayalindeki Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümünü bitirdi. Fakat sosyal hayata atılacağı sırada hastalığı ilerledi ve ağır depresyon sonucu evine kapandı. Kimseyle konuşmuyor ve iç dünyasında bunalım üstüne bunalım geçiriyordu. Kendi tabiriyle konuşmayı ve gülmeyi adeta unutmuştu. Ailesinin yıllarca doktor doktor gezdirdiği ve ilaç tedavisi uyguladığı Kademlioğlu iyileşmedi. Isparta Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin 2012 yılında açıldığını duyan aile, "denemekten zarar gelmez" düşüncesiyle soluğu burada aldı. Merkezin ilk katılımcısı olan Yasemin Kademlioğlu terapi seansları, sosyal aktiviteler ve Isparta'da ilk kez yapılan evde terapi uygulamaları ile 40 yıldır çare bulamadığı psikolojik sorunlarını yenmeyi başardı. Merkezin uzman psikologları ve aktivite hocaları sayesinde Yasemin Kademlioğlu artık gülüyor, şarkı söyleyebiliyor ve insanlarla iletişime geçebiliyor. Şimdi 54 yaşında olan Kademlioğlu "Sabah 05.30'da kalkıyorum. Sırf oraya gideceğim diye. Aşırı derecede rahatladım. Öyle bir kendimi kaptırıyorum ki oradan ayrılırken bambaşka bir Yasemin olarak evime dönüyorum" nbsp;dedi. nbsp;40 yıldır çektiği rahatsızlığını terapi seansları ve merkezdeki aktivitelerle aştığını belirten Kademlioğlu, yeniden kendine geldiğini söyledi.

AKTİVİTELER RAHATLATIYOR
Haftada 5 gün Isparta Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde dikiş ve ahşap boyama kurslarına katılan Yasemin Kademlioğlu, yaptığı uğraşlarla iç dünyasında yaşadığı problemlerden uzaklaştığını, doktorlarla ve psikologlarla konuşarak rahatladığını söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...