'Maden zehir saçıyor' dedi hapis cezası yedi

/ Kaynak: DHA
'Maden zehir saçıyor' dedi hapis cezası yedi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Çocuklarıyla bir altın arama şirketinin aracını durdurup, "Maden zehir saçıyor" deyince Eren çiftine hapis, 2 çocuğa da sosyolog cezası verildi.

Çanakkale Bayramiç'e 35 km uzaklıktaki Karaköy'de yaşayan Ömer Eren (43), 1 Aralık 2012'de, eşi Hanife (38) ve iki çocuğuyla birlikte, altın arama şirketinin servis minibüsünü 3 dakikalığına durdurdu. Ömer Eren, çoğu köylüsü olan işçilere, "Bu maden zehir saçıyor. Neden çalışıyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Şirket yetkililerinin şikâyeti üzerine Eren ve eşi hakkında 'iş ve çalışma hürriyetini ihlal' suçundan Bayramiç Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
'SUÇA İTİLEN ÇOCUKLAR'
1 yıl süren dava, 3 Aralık 2013 günü sonuçlandı. Mahkeme, Eren çiftini 1 yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklamasını geri bıraktı. Çiftin 2 çocuğu M.E. (12) ve B.E. (13) ise suça itilen çocuk olarak kabul edilip, evlerine ayda bir kez sosyolog gönderilmesi kararlaştırıldı.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...