Bakan Elvan: 'Havaalanı, köprü, otoyol hepsini tek tek açacağız'

Bakan Elvan: 'Havaalanı, köprü, otoyol hepsini tek tek açacağız'

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin hem içeriden hem dışarıdan engellenmeye çalışıldığını, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Dünyada ses getiren 3. köprünün, 3. havaalanının ve 12 milyar liralık İzmir-Kocaeli otobanının engellenmeye çalışıldığını belirten Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Ama bunları teker teker gerçekleştireceğiz" dedi Bir dizi programa katılmak için gittiği Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde konuşan Elvan, yaptıkları çalışmalarla bütün Türkiye'nin gelişmesi ve ilerlemesini sağladıklarını, Türkiye'nin büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini ifade etti. Dünyada ses getiren, İstanbul'daki 3. köprünün, üçüncü havaalanının engellenmek istendiğini, İstanbul'u İzmir'e bağlayan yaklaşık 12 milyar liralık otobanın engellenmek istendiğini belirten Elvan, şunları söyledi: "Ama bunları teker teker gerçekleştireceğiz. Hiç kimsenin engellemesine bağlı kalmadan, sizlerin desteğiyle, sizlerin verdiği bu güçle, bu iradeyle, bu kararlılıkla, Türkiye'nin gelişmesine ve büyümesine hep birlikte katkı sağlayacağız. Bizi kimse engelleyemeyecek. Şu kadarını ifade edeyim; siyaset kurumunu zayıflatmaya çalışıyorlar. Siyaset kurumu dışında birtakım kurumları devreye sokmaya çalışıyorlar. Esas olan halktır. Esas olan halkın tercihidir. Esas olan halkın getirdiği iktidarın önünü açmaktır. Esas olan budur. Şundan emin olunuz; hem partimizi hem ülkemizi hem de iktidarımızı, itibarsızlaştırmaya çalışan kesimlere sakın aldanmayın. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. İnşallah sizin güçlü desteğiniz, güçlü iradeniz, güçlü kararlılığınız sayesinde, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."
Elvan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili bir soru üzerine de "Biz anayasa değişikliğine sıcak baktığımızı ifade ettik. Buna da hazırız. Gelişmiş ülkelerdeki yöntem belli. Hemen bütün gelişmiş ülkelerde bu kurul Meclis tarafından belirleniyor. Dolayısıyla muhalefetin bu hususa sıcak bakması halinde elbette bu tür değişikliğe gidilebilir" diye cevap verdi.
Bakan Elvan, daha sonra İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz'e bağlayan Sertavul Geçidi'nde viyadük ve tünel yapılması planlanan noktalarda incelemelerde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...