Bakan Işık: 'Yanlış yapanlar bünyemizde barınamaz'

Bakan Işık: 'Yanlış yapanlar bünyemizde barınamaz'

Politika Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Aramızda yanlış iş yapanlar olabilir. Ama bunların bu bünyede barınma şansı yoktur" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul merkezli operasyona ilişkin "Biz, 'tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil' gelsin anlayışına sahip bir iktidarız. Biz, partimizi kurarken, bırakın yolsuzluğa karışmayı, 'bal tutan parmağını yalar' anlayışını bile reddetmiş bir kadroyuz. Böyle bir iktidara, yolsuzluk perdesi altında operasyon yapmak, kimsenin haddi değildir, hakkı da değildir" dedi. Kocaeli AK Parti Başiskele İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Işık, Türkiye'nin artık demokrasi anlamında çok iyi bir noktaya geldiğini, vesayetlerin tek tek kaldırıldığını, askeri ihtilal ve post-modern darbe dönemlerinin çok gerilerde kaldığını söyledi.

Bir zamanlar gazete ilanlarıyla hükümet düşürüldüğünü, siyasetin dizayn edildiğini, yargı eliyle hükümetlerin devrildiği dönemlerin yaşandığını aktaran Işık "Türkiye, özellikle AK Parti iktidarında güçlenmeye başladığı süreçten itibaren sürekli önüne engeller konulmaya başladı. Ama hep dik durduk ve milletten aldığımız emaneti yere düşürmedik, sonuna kadar koruduk. Milletimiz de bize verdiği desteği artırarak sürdürdü" diye konuştu.

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN SİNSİ OYUNU'
Türkiye'nin yeni ufuklara yelken açtığı, artık dünyada çok daha fazla farklı bakılan, ne dediği, ne söylediği çok önemsenen bir ülke olduğu bir dönemde, Gezi Parkı olaylarıyla başlatılan operasyonun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, milletin desteğiyle geri teptiğini anlatan Işık, ardından 17 Aralık'ta, cumhuriyet tarihinde görülmeyen çok sinsi bir oyunun devreye sokulduğunu ifade etti. Işık, şöyle devam etti:

"Yolsuzluk kılıfı adı altında Türkiye'de milli iradeye pranga vurulmak, kelepçe takılmak istendi. Eğer maksat yolsuzlukla mücadeleyse bütün dosyalar biriktirilip, birleştirilip, üzerine biraz daha, patlama tesiri daha fazla olsun diye eklenerek, yolsuzlukla mücadele yapılabilir mi nbsp; Eğer mertsen, gerçekten yolsuzlukla mücadele ediyorsan, 'bu ülkenin tüyü bitmemiş yetiminin hakkını koruyorum' diyorsan, yapman gereken şey, bir yolsuzlukla ilgili dosya varsa elinde, dosyayı ikmal eder etmez, gerekli işlemi yapmandır. Varsa bir yanlış, hemen bunu adli olarak soruşturup, gerekli soruşturmayı, ifadeyi şunu bunu yapıp, gereken işlemi tamamlamandır. Ama bazı dosyaları 3 sene, bazı dosyaları 4 sene, bazılarını 5 sene beklet, beklet, seçime 3 ay kala patlat. Hem de bunu yaparken, Türkiye'nin milli menfaatlerini de hiçe sayarak yap. Peki bu Halk Bankası'nın bu operasyonda ne işi var nbsp; Biz biliyoruz ne işi olduğunu. Halk Bankası, yaptığı çalışmalarla birilerini fena kızdırdı. Soruyorum size 'bir operasyon 5 sene bekler mi ' Ama maksat, yolsuzlukları ortaya çıkarmak falan değil, keşke öyle olsaydı"

'ARAMIZDA YANLIŞ İŞ YAPANLAR OLABİLİR'
"Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yienlerin burnundan fitil fitil gelsin anlayışına sahip bir iktidarız" diyen Işık, "AK Parti'yi kurarken, bırakın yolsuzluğa karışmayı, 'bal tutan parmağını yalar' anlayışını bile reddetmiş bir kadroyuz. Biz, büyük ve güçlü bir iktidarız. Aramızda yanlış iş yapanlar olabilir. Tarihin her döneminde olmuştur. Şimdi de olabilir. Ama bunların bu bünyede barınma şansı yoktur. Böyle bir iktidara, yolsuzluk perdesi altında operasyon yapmak, kimsenin haddi değildir, hakkı da değildir" ifadesini kullandı.

Işık, operasyonun uygulayıcılarını gördüklerini, planlayıcılarının da kim olduğunu çok iyi bilerek, gerekli tedbirleri zamanında aldıklarını ve bu operasyonu da püskürttüklerini dile getirerek, bu işin sonunda kazananın Türkiye, ülke demokrasisi ve ekonomisi ile millet olacağını, operasyonu planlayanların ve uygulayanların ise kaybedeceğini belirtti.

'EN GÜZEL CEVAP 30 MART'TA VERİLECEK'
Başbakan Erdoğan'ın "Kendi oğlum olsa, yolsuzluk yapanı evlatlıktan reddederim" dediğini hatırlatan Bakan Işık, bu anlayışla yollarına devam ettiklerine değinerek, "Ama birilerinin Türkiye'ye operasyon çekilemeyeceğini en net ve açık şekilde görmeleri lazım. Bunu göstermenin yolu da yeri de 30 Mart'taki sandıktır" diye konuştu.

Işık, bugün artık 30 Mart seçimlerinin sadece yerel seçim olmaktan çıktığını, bu seçimlerin aynı zamanda bu operasyonları planlayanlara, uygulayanlara, destek verenlere, bu operasyonun sonucunda 'Türkiye güç kaybetsin' diye sevinenlere, bu işin içinde olanlara verilecek en güzel cevap olacağını kaydetti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatını da ziyaret ederek, partililerle görüştü. Işık, daha sonra Gölcük Belediyesi'ne geçen ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'ten çalışmalarıyla ilgili brifing aldı. Işık, daha sonra eski Bakanlardan merhum Necati Çelik'in babası Ali Çelik'in vefatı nedeniyle ailenin Gölcük Hamidiye köyündeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Işık'a, temaslarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek de eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...