Tema Istanbul bir ilke imza attı

Tema Istanbul bir ilke imza attı

EMLAK Haberleri

Tema İSTANBUL, dün akşam gerçekleştirdiği sıra dışı sinema reklamı ile Türkiye'de ve dünyada bir ilke daha imza attı.

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL, sahip olduğu birçok 'ilk' ve 'en' ile sektörüne öncülük ederken, sayısız özelliğinin yanı sıra hayata geçirdiği satış ofisi ve ön peyzajıyla da büyük ilgi topluyor. Mesa, Artaş, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortaklığı ile hayata geçirilen Tema İSTANBUL, sektörünün dışında farklı bir alanda gerçekleştirdiği bir 'ilk' ile de dikkatleri üzerine çekti. nbsp;
Önce şaşırttı, sonra uzun süre alkışlandı nbsp;
Dün akşam gerçekleştirilen Tema İSTANBUL interaktif sinema reklamı, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. nbsp;Film öncesinde, perdede Tema İSTANBUL reklamı başladı. Reklamda sunucu, Tema İSTANBUL gezmek üzere davet ettiği seyircilerden birini, gerçekten yanına çağırdı. Diğer izleyicilerin şaşkın bakışları arasında koltuğundan kalkarak, perdeye doğru yönelen izleyici, daha sonra bir kapıdan, reklam filminin içine, sunucunun yanına girdi. Sunucunun yüz yüze yaptığı Tema İSTANBUL tanıtımının ardından izleyici, perdeden çıkıp tekrar salona dönerek, koltuğuna oturdu. Tema İSTANBUL'un interaktif sinema reklamının ilk başlarda izleyiciler üzerinde oluşturduğu kısa süreli şaşkınlık, daha sonra yerini büyük bir beğeniye bıraktı. Reklam filminin bitimiyle birlikte izleyiciler, uzun süre alkışlayarak beğenilerini yansıttılar. Bu reklam çalışması Türkiye'de ilk defa Tema İSTANBUL tarafından kullanıldı. Bununla birlikte bu reklamın gayrimenkul sektöründe kullanımı da, dünyada ilk defa Tema İSTANBUL tarafından gerçekleştirilmiş oldu.

nbsp;Tema Istanbul bir ilke imza attı
Sinema seyircisinin interaktif bir şekilde dahil olduğu bu reklam, Türkiye'de ilk defa Tema İSTANBUL tarafından kullanıldı

nbsp;Tema Istanbul bir ilke imza attı
Rekor Emlak Konut ihalesi geleceğe güvenin göstergesi
Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu Kazlıçeşme arsasının ihalesinden rekor fiyat çıktı. İhalede en yüksek teklifi Özak GYO - Yenigün İnşaat - Delta iş ortaklığı verdi. Emlak Konut GYO'nun yaptırdığı değerleme raporuna göre 725 milyon 700 bin lira fiyat biçilen arsaya, üç ortak 4 milyar 240 milyon lira teklif etti. Bu teklifin yüzde 37'sine denk gelen 1 milyar 568 milyon 800 bin lira Emlak Konut GYO'ya arsa karşılığı verilecek. Böylece Emlak Konut GYO, 725 milyon liralık arsasının fiyatını yaklaşık 2 katına çıkardı.
Balon Var Söylemini Çürüttü
Zeytinburnu Kazlıçeşme arsasının İstanbul'da proje geliştirilebilecek en büyük metrekareli arsa olduğunu ifade eden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkulün ekonomi için çok önemli olduğunu belirterek, bu ihalenin de sektörün geleceğine olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Kurum, Kazlıçeşme ihalesi için aralık ayında yapılan ilk oturumun da büyük ilgi gördüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Pek çok büyük firmanın katıldığı ihaleye 8 teklif aldık. İhalenin ikinci oturumuna 7 firma katıldı, üç firma çekilme kararı aldı. Oldukça çekişmeli geçen bir oturum oldu. Emlak Konut tarihinde en yüksek teklif alınan ihale olduğunu söyleyebiliriz. Bu ihale hem sektör adına çok umut verici bir durum, hem de piyasadaki 'balon var' söylemini çürüten de en güzel örnek. 2014'te Türk inşaat sektörünün büyüyerek yoluna devam edeceğine inanıyoruz."
'Bölgeye yakışır proje olacak'
Cihat Kılıç / Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Ortaklarımıza güveniyoruz. Biz de Yenigün İnşaat olarak 45 yıllık bir firmayız. Bu 40 yılda gayrimenkul projelerine nbsp;ülkemizde az girdik. Polonya'da bir denememiz olmuştu fena sayılmayan bir projeydi. Şimdi de son 3 yıldır İstanbul'da çalışmalarımız, başka yürüttüğümüz projemiz de var. Bununla da onu güzelce tamamlayacağımızı düşünüyoruz. O kıyıya, o bölgeye yakışan bir proje üreteceğimize inanıyorum.
'Çekinmeden teklif ettik'
Nihat Delibalta / Delta Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı: Çok iyi projeler üzerinde hazırlanıyoruz. O bölgeyi güzelleştireceğiz. Kısa sürede neticeye varacağız. Ekonominin ne kadar güçlü olduğu bugünkü ihalede belli oluyor. Çekinmeden 4 milyar lirayı bugün teklif ettik ve aldık ekonomiye güveniyoruz bu hükümete de güveniyoruz. Bugünkü hükümetin planlarına güveniyoruz. 3-4 yılda gerçekleşecek bir proje ve yeni imara açılan bir bölge. İnşallah memleketimize hayırlı olsun.
'Arsanın m2'si nbsp;15 bin lira'
Ahmet Akbalık / Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı: Bölgesel olarak çok iyi bir arazi. O aksda, o büyüklükte başka arazi yok. Denize cephesi olması bizi buraya itti. Karma proje yapıyoruz şu an ancak oturup çalışacağız. Güçlü ortaklarımızla birlikte inşallah çok kapsamlı ve İstanbul'a yakışır bir proje yapacağız. Arsanın metrekare fiyatı 15 bin liraya geldi. Buradaki konutları da başlangıç metrekaresi 6-7 bin dolardan satmayı planlıyoruz. Avrupalı zenginleri çekecek özel bir proje yapacağız.

nbsp;Tema Istanbul bir ilke imza attı
Türkler 45 Ülkede 374 Proje inşa ediyor
Türk inşaat sektörünün gelişimine vurgu yaparak, Türk müteahhitlerin geçtiğimiz yıl yurtdışında üstlendiği projelere dikkat çeken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, geçen yıl 45 ülkede üstlenilen 374 projenin toplam tutarı 31,3 milyar dolara ulaştı. nbsp;İnşaat sektörü, 2013 yılında başarı grafiğini daha da yükseltti, Yıllık bazda üstlenilen proje bedelinde ilk defa 30 milyar dolar sınırının aşıldığını ve yurt dışında bir yılda üstlenilen en yüksek proje hacmine ulaşıldığının altını çizen Zeybekci; "Güney Sudan ve Senegal, geçtiğimiz yıl Türk müteahhitlerince proje üstlenilen ülkeler arasına girdi. 2013 yılında Türk müteahhitlerinin yurt dışında en fazla iş üstlendikleri ülke Türkmenistan oldu. 10,5 milyar dolar tutarında 60 projenin üstlenildiği Türkmenistan'ı, 5,6 milyar dolarla Rusya, 2,8 milyar dolarla Azerbaycan, 2,1 milyar dolarla Irak, 1,8 milyar dolarla Kazakistan takip etti. Diğer taraftan, Irak 65 proje ile Türk firmalarının en çok sayıda proje üstlendikleri ülke oldu. 2012 yılında 60 milyon dolar olan ortalama proje bedeli ise 2013 yılında 83,7 milyon dolara ulaştı. 2013 yılında üstlenilen Aşkabat Havaalanı, Aşkabat Olimpiyat Köyü 3. Aşaması ve Türkmenbaşı Limanı projeleri, 1 milyar dolar sınırını aşan projeler olarak kayda geçti." dedi.

nbsp;Tema Istanbul bir ilke imza attı
Harmony Towers teslim ediliyor
Şehre büyük değer kazandıran proje, mimarisi ve donatılarıyla dikkat çekiyor. Mağaza ve dükkanların da satışa sunulduğu Harmony Towers Evleri'nde 1+1 daireler 284 bin liradan, 2+1 daireler 402 bin liradan, 3+1 daireler 556 bin liradan ve 4+1 daireler 617 bin liradan başlıyor. Yüzde 1 peşinat ödeyerek daire sahibi olunabilen projede banka kredisi kullanılabiliyor. 42 bin 633 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Harmony Towers Konutları'nda fitness center, sauna, spor alanları, kafeler, restoranlar, Türk hamamı, sauna, yüzme havuzu ve otopark gibi birçok seçenek bir arada sunuluyor.

nbsp;Tema Istanbul bir ilke imza attı
Selimoğlu yeni projesini 22 Ocak'ta tanıtacak
Selimoğlu Group'un Kartal'da hayata geçireceği Residence Eagle projesi, 22 Ocak'ta düzenlenecek basın toplantısında lanse edilecek. İstanbul'un Anadolu yakasında binlerce konut inşa eden Selimoğlu Group, 2014 yılında Residence Eagle projesiyle birlikte yeni projelere de imzasını atacak. Lansman sonrasında satışların başlayacağı Residence Eagle, konut alıcıları tarafından merakla bekleniyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ
necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...