Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uludere'de iki köyde arama: 7 gözaltı

Uludere'de iki köyde arama: 7 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ta 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) ve Gülyazı köyüne operasyon düzenlendi. 7 kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 kişinin yaşamını yitirdiği Ortasu (Roboski) ile Gülyazı Köyü'nde sabah erken saatlerinde, Gülyazı Taktik alay komutanlığına bağlı askerler tarafından nbsp;bombardımandan sağ kurtulan Servet Encü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda evde arama yapıldı. Aramanın Irak sınırına yapılan ve güvenlik yolu gerekçe gösterilerek düzenlenen protestoda 1 askere ait silahın kaybolması nedeniyle yapıldığı iddia edildi. 4 saat süren aramada 7 kişi gözaltına alındı.

Çarşamba günü Türkiye-Irak sınır hattına tel örgü çekilmesini protesto için yapılan gösteride çıkan ve bazı askeri araçlar ile silahların tahrip edildiği, 1 kişinin ağır yaralandığı olay nedeniyle, iki köyde çok sayıda ev arandı. Köylüler askerlere tepki gösterirken, arama işlemi yaklaşık 4 saat sürdü. Gözaltına alınan şüpheliler arasında, iki yıl önce 34 kişinin yaşamını yitirdiği hava saldırısından sağ kurtulan Servet Encü de bulunuyor.

HASİP KAPLAN'DAN TEPKİ
Köylüler, gözaltına alınan kişilere kötü muamele yapıldığını ileri sürerken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da devreye girdi. Twitter' daki hesabından, saat 04.00'te toplu arama emrini askere kimin verdiğini soran Hasip Kaplan, şunları yazdı:
"Savcılık mı, Valilik mi, yoksa paralel iş mi? Açıklayın. Roboski toplu araması adli karar ise, HSYK sonrası, Adalet Bakanı bilgisi dahilinde mi, değil mi? Bakacağız."

Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, vatandaşların 'devlet malına zarar verme ve askere mukavemet' gibi gerekçelerle gözaltına alınıp tabur komutanlığına götürüldüğünü söyledi. Sabahın erken saatlerinde Şırnak ve Hakkari'ye bağlı çok sayıda askerin köye operasyon düzenlediğini belirten Encü, "Köyde kısa bir gerginlik vardı. Şu an sakin." dedi.

Roboski'de 4 gün önce, yapımı devam eden güvenlik yolunu protesto etmek amacıyla iki yıl önce 34 kişinin bombalanarak öldürüldüğü bölgede bulunan 15 nolu sınır taşına doğru yürüyüş yapılmış, askerlerin engelleme çalışma sebebiyle olaylar çıkmıştı. Burada atılan gaz bombasının isabet ettiği bir kişi yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...