'3,8 milyon araç muayenesiz trafiğe çıkıyor'

/ Kaynak: AA
'3,8 milyon araç muayenesiz trafiğe çıkıyor'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, vergi borcu ve yüksek muayene ücretleri nedeniyle trafikteki araçların 5'te 1'inin muayenesiz dolaştığını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, trafikte bulunan 17,8 milyon aracın 3,8 milyonunun muayenesiz dolaşmasının tek sebebinin vergi borcu ve yüksek muayene ücretleri olduğunu savundu. Şoför esnafının talep edilen muayene ücretlerini karşılamakta zorluk çektiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Yedek parça ve akaryakıt fiyatları, yüksek vergi oranları nedeniyle iki yakasını bir araya getiremeyen esnaf, çoğu zaman vergi borcunu dahi ödeyemiyor. Vergi borcu olduğu için muayene de yaptıramıyor. Bu nedenle trafikteki her 5 araçtan 1'i muayenesiz dolaşıyor. Bu fiyatlar vatandaşın ödeyeceği oranda olmalı, muayene ücretleri acilen düşürülmelidir.

Fenni muayene süresini geçiren araçlara aylık yüzde 5 oranında ceza uygulanıyor. Yıllık enflasyonun yüzde 7,40, yıllık faizin yüzde 6 olduğu bir dönemde bu ceza çok fazla. Geçici görevle yurt dışına giden çok sayıda vatandaş otomobilini garaja kapatıyor. Garajdaki otomobile bile ceza işliyor. Bu kabul edilebilir bir uygulama değil."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...