Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Kupası'nda bir Türk daha!

/ Kaynak: AA
Dünya Kupası'nda bir Türk daha!

SPOR Haberleri  / AA

2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev yapacak Türk asıllı hakem Hakan Anaz:Dünya Kupası'nda Türk olması gurur verici'

Brezilya'da bu yaz düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Avustralya adına yardımcı hakem olarak görev alacak Türk asıllı Hakan Anaz, kendisinden çok Cüneyt Çakır'ın bu organizasyonda yer alacak olmasına sevindiğini söyledi.
Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan Türk kökenli hakem Hakan Anaz yaptığı açıklamada, Brezilya'da görev yapacak Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun hakem üçlüsü ile geçen yıl Türkiye'de yapılan 20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası maçlarında tanıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'na gidecek olduğunu öğrenir öğrenmez hemen onu aradım. Kendisini tebrik ederek başarılar diledim. Kendimden daha çok onun gidecek olmasına sevindim diyebilirim. Türkiye'den yıllar sonra bir hakemin Dünya Kupası'nda olması benim için de gurur kaynağı oldu."


"ELLERİM TİTRİYORDU"
FIFA Dünya Kupası'nda görev almasının onur verici bir durum olduğunu vurgulayan Anaz, haberi aldığı anı şöyle anlattı:
"Orta hakem arkadaşım beni aradı, hoplamaya başladım, ellerim titriyordu. O kadar sevindim ki, bağırdım, eşime sarıldım, çocuklarımı öptüm. Dünya Kupası'na gidiyordum, inanılmaz bir şeydi. Yirmi sene önce hakemliğe başladığımda biri bana gelse '20 yıl sonra Dünya Kupası'na gideceksin' dese, inanmazdım, 'imkansız' derdim. Hayaldi ama çok emek verdik. Ailem arkamda olmasa buralara gelemezdim."


"TÜRK MİLLİ TAKIMI'NI BREZİLYA'DA GÖRMEK İSTERDİM"
Hakan Anaz, Türk Milli Takımı'nın Brezilya 2014'e katılmamasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Türkiye'de futbolun yüksek seviyede oynandığını kaydeden Anaz, "Maalesef Brezilya'ya gidemediler. İnşallah 2018'de Rusya'da yapılacak Dünya Kupası'na katılabilirler" diye konuştu.


"YA ANTRENÖR OLACAKTIM, YA HAKEM"
Avustralya'da 7 yaşından 23 yaşına kadar çeşitli Türk takımlarında futbol oynadığını belirten Hakan Anaz, şu ifadeleri kullandı: "Futbolu o kadar çok seviyordum ki ya hakem olacaktım ya da antrenör. Hakemliği seçtim, futboldan kopmadım işimi severek yapıyorum, hevesliyim. Dünya Kupası'nda görev alacağım için daha çok çalışıyorum."


HAKAN ANAZ KİMDİR?
Brezilya 2014'te görev yapacak Hakan Anaz, 1968 yılında Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinden Avustralya'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak 1969 yılında Melbourne'de doğdu. Hakemliğe 1994 yılında başlayan Anaz, 2005 yılında FIFA kokartı, 2008 yılında Asya Futbol Konfederasyonu kokartı taktı. 2011 Asya Kupası'nda görev yapan Anaz, 2012 Londra Olimpiyatları'nda, 2013 yılında ise Türkiye'de yapılan 20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası'nda görev aldı. Tüm tahsil hayatını Avustralya'da tamamlayan, Victoria Üniversitesi mezunu Anaz, evli ve iki çocuk babası. Anaz, hakemliğin dışında, Avustralya Vergi Dairesi'nde görev yapıyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...