İsrail'den Türk gazetecilere çirkin tavır!

/ Kaynak: AA
İsrail'den Türk gazetecilere çirkin tavır!

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Netanyahu, X-Ray cihazından geçen Türk muhabirlerden üst araması için kıyafetlerini çıkarmaları istendi.

Başbakan Netanyahu'nun yabancı gazeteciler için verdiği resepsiyonda skandal yaşandı. Türk gazeteciler resepsiyonda diğer gazetecilerden ayrı bir muamele görerek 30 dakika bekletildi. Gazetecilere, Türk pasaportu taşıyan kişilerin İsrail için yüksek tehdit olduğu ve ekstra güvenlik araştırmasına tabi tutuldukları söylendi. X-Ray cihazında geçen gazetecilerden üst araması için pantolonlarını çıkartmaları istendi. nbsp;Başbakan Netanyahu'nun her yıl geleneksel olarak İsrail'de görev yapan yabancı gazeteciler onuruna verdiği resepsiyona davet edilen AA Kudüs Temsilcisi Taner Aydın ve foto muhabiri Salih Zeki Fazlıoğlu , önce İsrail iç istihbaratı Şabak'a bağlı görevlilerin engellemesiyle karşılaştı. İstihbarat görevlileri, AA muhabirlerini sebepsiz yere durdurarak beklemelerini istedi. Türk gazetecilerin, İsrailli yetkililere, diğer gazeteciler sorunsuz bir biçimde içeri alınırken kendilerine yapılan farklı uygulamanın nedenini sorması üzerine güvenlik birimi yetkilileri, "Türk pasaportu taşıyan kişilerin İsrail için yüksek tehdit algısı taşıyan ülkeler arasında yer alması nedeniyle ekstra güvenlik araştırmasına tabi tutuldukları" yanıtını verdi. Resepsiyona gelen konukları kapıda karşılayan başbakanlık basın bürosu müdürü ve yardımcılarının yapılan ayrımcı uygulamayı durdurmaya yönelik girişimleri ise istihbarat görevlileri tarafından engellendi.


ÜSTÜNÜZÜ ÇIKARTIN ARAMA YAPACAĞIZ DEDİLER!
Basın bürosu yetkilileri, 30 dakika süren bekletmenin ardından özür dileyerek, Türk gazetecileri resepsiyon salonuna davet etti. Resepsiyonun yapılacağı salona girerken X-Ray arama cihazından geçirilen foto muhabiri Fazlıoğlu'ndan "üst araması için pantolonunu çıkartması" istendi ve "çıplak elle bel altında arama yapılacağı" ifade edildi. Arama konusunda güvenlik görevlilerinin ısrarcı olması ve aksi takdirde içeri alınmayacaklarının söylenmesi üzerine Türk gazeteciler, bu şekilde bir aramaya izin vermeyeceklerini belirterek olay yerinden ayrıldı. Bu arada, El Cezire kameramanının X-Ray cihazının yanında bulunan küçük bir tente içinde pantolonunun çıkartılarak üst aramasının yapıldığı görüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...