Üniversite gençliğinin okuma alışkanlığı

/ Kaynak: DHA
Üniversite gençliğinin okuma alışkanlığı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Konya Selçuk Üniversitesi'nde 500 öğrenci üzerinde okuma alışkanlıklarıyla ilgili anket yapıldı

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlisi Orhan Şener danışmanlığında öğrencilerin okuma alışkanlıklarına yönelik anket çalışması yapıldı. Anket çalışmasının 'Araştırma Projesi' dersi kapsamında hazırlandığını belirten öğretim görevlisi Orhan Şener, Selçuk Üniversitesi'nde öğrenim gören 20-25 yaş arası 266'sı kız 500 öğrenciyle anketin gerçekleştiğini belirtti. Bu çalışmanın YÖK tarafından bütün üniversitelerde yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Şener, şunları söyledi: "Burada sadece okuma alışkanlığı değil, 'Boş zamanınızı nasıl değerlendiriyor, ne yapıyorsunuz?' diye soruyoruz. Kitap, gazete, dergi okuma alışkanlarını ayrı ayrı ele aldık. Ayrıca okudukları alanın sosyal alan mı, siyasi mi, spor mu, eğlenmek için mi, yoksa bilgi edinmek içinde mi onları da anketimizde yer verdik."


'İNTERNET KULLANAN SAYISI YÜZDE 11'
Şener, öğrencilerden yüzde 11'inin boş zamanlarını internet kullanarak geçirdiklerini söylediklerini ifade ederek şöyle devam etti: 'Yüzde 89'u da kitap, gazete, dergi okuyarak, müzik dinleyerek ve sporla uğraşıyor. Bu sonuç bizi mutlu kıldı. Çünkü son dönemlerde insanlarda öğrencilerin çoğunun internette sosyal medya da sohbet ettiği algısı vardı. Bu araştırma öğrencilerin vakitlerini daha verimli geçirdiğini ortaya çıkardı."


ÖĞRENCİLERİN SİYASİ HABERLERE İLGİSİ nbsp;
Orhan Şener, 'Kitap okuma alışkanlığı' ile ilgili soru üzerine öğrencilerin yüzde 42'sinin her zaman, çok az oranda zaman zaman kitap okuduğunu bildirirken, gazete okuma alışkanlığına ilişkin soruya öğrencilerin yüzde 35.2'sinin 'Sürekli' diğerlerinin az veya zaman zaman yanıtı verdiğini ifade etti. Şener, öğrencilerin hangi konuları okumayı tercih ettiği yönünde de konuları ayrı ayrı ele alarak araştırma yaptıklarını belirterek, şöyle dedi: ''Siyaset alanı okuma sıklığı hakkında sorumuzda öğrencilerin yüzde 74'ü siyasi haberleri okuduğunu belirtirken, yüzde 24'ü ise siyasi haberlerle hiç ilgilenmediğini söylemiş. Kalan yüzde 2'lik kısım da az okumaktadır. Spor alanını yüzde 54.2'si sürekli okurken, yüzde 12.2'si hiç okumadığını söyledi. Kalan diğer oranı ise 'Ara sıra' ve 'Bazen' gibi şıkları yanıtlamış.''

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...