İşte Yıldırım'ın koltuğuna en yakın aday?

İşte Yıldırım'ın koltuğuna en yakın aday?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan boşalacak başkanlık için eski Başkan Vekili Nihat Özdemir bir numaralı aday olarak görünüyor.

Yargıtay kararıyla başkanlığı düşen Aziz Yıldırım'ın bugün yurda dönmesi ve yarın yapılacak olağanüstü yönetim kurulu toplantısında istifa kararını sunması bekleniyor. Ancak Fenerbahçe'den kopması ve koparılması mümkün olmayan Yıldırım'a bu süreçte yönetimin de büyük bir jesti olacak. Sonuna kadar Aziz Yıldırım'ın yanında olacaklarını belirten yöneticiler, Yıldırım'ı onursal başkanlıkla şereflendirecek. Başkanlık koltuğuna geçecek isim için de Yıldırım'ın işaret edeceği isme destek verilecek. Aziz Yıldırım'ın veliahdı olarak gösterilen Ali Koç'un bu süreçte yıpranmaması için koltuğa oturtulmayacağı belirtiliyor. Ön plana çıkan isimler arasında Ferit Şahenk'in de adı geçerken, bir numaralı aday olarak, uzun yıllar Aziz Yıldırım yönetimde başkan vekilliği görevini yürüten Nihat Özdemir gösteriliyor. Yıldırım'ın Yargıtay kararının hemen ardından Özdemir'i aradığı ve başkanlık konusunda nabız yokladığı iddia ediliyor. Yorgunluk gerekçesiyle iki dönem önce yönetimden ayrılan Nihat Özdemir her ne kadar tekrar göreve gelmek istemese de, camianın yaşadığı bu sıkıntılı günlerde sorumluluk almaktan kaçınmayıp elini taşın altına koyacağı belirtiliyor. Tecrübesiyle Yıldırım'ın koltuğuna en büyük aday olarak gösterilen Özdemir'in camiadaki saygınlığı da bir adım öne çıkmasını sağlıyor. Düşük bir ihtimal ise Aziz Yıldırım'ın eski muhalifi yeni yol arkadaşı Vefa Küçük'ün koltuğu devralması. Küçük, özellikle Yıldırım ile Aydınlar'ın çekiştiği yüksek tansiyonlu son seçimde Divan Başkanı olarak camianın büyük takdirini toplamıştı.

BAYRAKTAR: ADALET SINIFTA KALDI
Yargıtay kararını değerlendiren Aziz Yıldırım'ın avukatı Prof. Dr. Köksal Bayraktar, "Maalesef adil yargılama yapıldığına dair inancım yok" dedi. En başından itibaren davadaki hukuksuzlukları sıralayan Bayraktar, tebligattan sonra karar düzeltmesi için başvuruda bulunacaklarını bildirdi. TBMM'deki kanun teklifinin kanunlaşmaması durumunda Yargıtay'ın verdiği karar hakkında Anayasa Mahkemesi ve sonrasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını dile getirdi.


Pankartlı destek
Yargıtay'ın kararı sonrası F.Bahçe taraftarları dünkü maçta Başkan Aziz Yıldırım'a destek pankartları açtı. Taraftarlar pankartlarında, "Biz büyük bir aileyiz", "Güzel günler yine bizlerin olacaktır, zafer inananlarındır. Aziz Yıldırım", "Hazırız direneceğiz" mesajları verdi.


Alper endişesi
Maçın 28. dakikasında dizine darbe alan Bruno Alves yerini Yobo'ya bıraktı. Portekizli futbolcunun dizinde ağrı hissettiği ve ciddi bir durumu olmadığı öğrenildi. Bu arada Alper'in omzunda zedelenme olduğu ve futbolcunun sakatlığının bugün çekilecek MR'la netleşeceği belirtildi.


Ekşioğlu patladı
F.Bahçe Asbaşkanı Sayın İlhan Ekşioğlu Yargıtay kararı için, "Bu kararı tanımıyoruz. Bu karara konu olan polis, savcılar ve kararları verenlerin meşruiyetleri artık tartışmalıdır. Ya yerleri değişmiş veya yetkileri ellerinden alınmıştır. Bu yüzden bu karara saygı duymuyoruz" sözlerini kullandı.



Volkan: Alıştık! nbsp;
F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel Yargıtay kararıyla ilgili olarak, "Bundan önce nasıl Fenerbahçelilik duruşunu gösterdiysek, bundan sonra da şartlar ne olursa olsun saha içinde ve dışında göstereceğiz. Takım ve camia olarak bu durumlara alışığız. Bu takımdaki futbolcular karakterlidir ve F.Bahçe'ye yakışır hareket etmeleri gerektiğini bilirler" açıklaması yaptı. nbsp;



Sessiz kapanış: 0-0
Fenerbahçe 7 Ocak'ta başlayan Antalya kampını Azerbaycan şampiyonu Neftçi Bakü'yle oynadığı hazırlık maçıyla noktaladı. Alanyaspor'a 2-1 mağlup olan, Hannover 96'yı son dakika penaltısıyla 2-1 deviren sarı-lacivertliler Azeri ekibiyle golsüz berabere kaldı. Maça hızlı başlayan Neftçi'nin gol girişimine Volkan set çekerken, Fenerbahçe'nin Webo'yla bulduğu gol yanlış ofsayt bayrağına takıldı. 23. dakikada Kuyt'ın şutu çizgiden çıkarken, 3 dakika sonra Webo'nun kafa vuruşunda top direkten döndü ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıda ise direğe takılan Neftçi oldu. 60. dakikada Sadiqov'un aşırtma vuruşunda kaleci Volkan Demirel'in dokunduğu top yan direğe çarptı. Maçta çok sayıda pozisyon vardı ama gol sesi çıkmadı. Karşılaşma sonrası İstanbul'a dönen Fenerbahçeli oyuncular 2 günlük izne çıktı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...