Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Futbolcunun hayatını yardımcı hakem kurtardı

Futbolcunun hayatını yardımcı hakem kurtardı

SPOR Haberleri

Amatör küme maçında rakibiyle çarpışan ve dili boğazına kaçan 22 yaşındaki futbolcuya ilk müdahaleyi yardımcı hakem Ayhan Örnek yaptı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde oynanan 1. Amatör küme maçı nda rakip oyuncu ile çarpışarak yere düşen 22 yaşındaki Doğukan Demirbaş'ın dili boğazına kaçtı. Demirbaş'ın hayatını maçın yardımcı hakemi aynı zamanda sağlıkçı Ayhan Örnek çıkardı. Hastaneye kaldırılan Demirbaş tedavi altına alındı. Tekirdağ 1. Amatör Ligi'nde mücadele eden Vakıflar Güvenspor ile Çerkezköy Fevzipaşaspor Çorlu'da bulunan Ahmet Taner Kışlalı Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı 2-0 ev sahibi Vakıflar Güvenspor'un üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci yarısının 68. dakikasında Çerkezköy Fevzipaşasporlu oyuncu Doğukan Demirbaş, ceza alanının içinde Vakıflar Güvensporlu Cem ile çıktıkları kafa topunda çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Doğukan Demirbaş yere düştü. Hareketsiz kalan ve burnundan kan gelen oyuncu için olay yerine ambulans istendi. Ancak ambulans ekiplerinin gecikmesiyle dili boğazına kaçan oyuncunun yardımına maçın yan hakemi ve aynı zamanda sağlık hekimi olan Ayhan Örnek yetişti.
nbsp;Hakem Örnek, oyuncunun boğazına kaçan dili kalem yardımı ile çıkartarak nefes almasını sağladı. Olay yerine gelen ambulans ile oyuncu Çorlu Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Oyuncunun kafa travması geçirdiği belirtilirken sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
nbsp;Çerkezköy Fevzipaşaspor Teknik Direktörü Orhan Demir, maçta ambulans olmamasının büyük bir sıkıntı oyduğunu söyledi. Demir, "Oyuncumuz rakip oyuncu ile çarpışması sonucu beyin travması geçirmiştir. Ambulansa haber verdik. Ancak 15 dakika sonra geldi. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu bunu merak ediyorum. Amatör takım oyuncularına değer verilmediğini bir kez daha gördük" dedi.
nbsp;Maçın yan hakemi Ayhan Örnek ise kendisinin sağlıkçı olmasından dolayı Demirbaş'a erken müdahale ettiğini ve oyuncunun nefes almasını sağladığını belirtti. Maç ev sahibi Vakıflar Güvenspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...