Fikret Orman: 'Suç işleyen taraftarlar cezasız kalıyor'

Fikret Orman: 'Suç işleyen taraftarlar cezasız kalıyor'

SPOR Haberleri

Fikret Orman; "Yasa kapsamında cezayı kulüpler alıyor. Suç işleyen taraftarlar cezasız kalıyor"

Anadolu Beşiktaşlılar Derneği tarafından Ankara Ramada Otel'de düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Çözüm Yolları' konulu panele siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra; AS Başkan ve Futbol Transfer Komitesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay, Hukuk İşleri ve Finansmandan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami Esen, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, TBMM eski başkanvekili Uluç Gürkan, Devlet eski bakanı Ünal Erkan, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, emekli Vali Cemil Serhatlı, emekli Tuğgeneral Orhan Ballı, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği başkanı Yücel Biçer, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve birçok Beşiktaşlı katıldı.Panelde bir konuşma yapan Fikret Orman, sporda şiddetin tanımının yapıldığını ancak sorunun kaynağına inilmesi gerektiğinin altını çizdi. 6222 sayılı yasa kapsamnında kulüplerin cezalandırıldığını belirten Orman; "Yasa kapsamında cezayı kulüpler alıyor. Suç işleyen taraftarlar cezasız kalıyor" diye konuştu.

Kulüp yöneticilerinin sporda şiddet konusunda hassas olmaları gerektiğini belirten başkan Fikret Orman, "Kulüp yöneticileri sporda şiddet olaylarına karşı daha hassas olmalı ve 6222 sayılı yasa yeniden düzenlenmeli" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda panelde konuşmacı olarak yer alan siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman ve diğer konuşmacılara günün anısına plaket takdim edildi.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...