Veysel Eroğlu: Millet, 17 Aralık'ın komplo olduğunu anladı

/ Kaynak: AA
Veysel Eroğlu: Millet, 17 Aralık'ın komplo olduğunu anladı

Politika Haberleri  / AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: Millet, 17 Aralık'ın komplo olduğunu anladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu millet anladı 17 Aralık'ın bir komplo olduğunu. Türkiye artık çok oluyor diyenlerin, ülkenin önünü kesmek için yaptıkları bir operasyon olduğunu artık milletimiz anladı" dedi.Erdoğlu, Balkonuk Center Aktivite ve Organizasyon Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Balıkesir ilçe belediye başkan adayları tanıtım törenindeki konuşmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyerek başladı.Salonu dolduranlardan 2000'li yıllarda Türkiye'nin halini hatırlamalarını isteyen Eroğlu, "Tek kelimeyle berbattı, berbat. İflas etmiş bir ülke vardı. Memur maaşlarını ödeyebilmek için 500 milyon dolarcık borç bulmak için çalmadığı kapı kalmayan ve bütün kapıların kapanması neticesinde, 5 yıllık normal sürecini beklemeyip 3,5 yılda kaçan bir koalisyon hükümeti vardı. Türkiye olarak nereden nereye gedik" ifadesini kullandı.Muhteşem bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"O zaman Merkez Bankası'nın kasası boşaltılmıştı, ayrıca IMF'ye olan borcumuzdan dolayı 70,5 milyar dolar yüzünden boynumuz büküktü. Enflasyon canavarı, faizler vardı. Hatırlayın, 9 ay kısa vadeli hükümet hazine garantili borçlanmayı yüzde 63 ile yapıyordu. Neticede toplanan bütün vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu, faize... Nereden nereye geldik? Allah'a şükür şu anda Merkez Bankası'nın kasası dolu, 135 milyar dolar döviz var. Bakın bütün dünyada kriz varken Türkiye krizi aştı, hatta geçen yıl dört dörtlük bir büyüme ile gerçekten güzel bir hamleyi yakaladı krize rağmen. Geçtiğimiz Mayıs ayı var ya, belki son 250 yıl boyunca Türkiye'nin en büyük gelişmeyi yakaladığı bir aydır."
Eroğlu, IMF'ye kalan son borcun tamamen ödendiğini belirterek, "İç borç zaten ödenmişti. Yıllarca milletten konut edindirme adıyla para toplamışlar. Ama bu paraların ödenmesi söz konusu değildi. Başbakan, Maliye Bakanı'na 'bu kul hakkıdır, devletin millete borcu olmaz bunları ödeyeceksin' dedi. 13,5 katrilyon KEY ödemeleri yapılmadı mı değerli kardeşlerim?" dedi.

- "Bunlar acaba milleti saf mı sanıyorlar?"

Bir taraftan kasayı doldurduklarını, IMF'ye olan borcu ödediklerine dikkati çeken Eroğlu, 5 milyar dolar borç vermek için bir protokol hazırlandığını ve paranın da hazır olduğunu söyledi.
Türkiye'nin, başı dik büyük bir ülke haline geldiğini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
nbsp;"Bizden önce 22 banka hortumlanmış ve bunun devlete, millete yüklediği faturanın maliyeti 231 milyar lira. Yani eski parayla 231 katrilyon. Bunu da millet ödedi, siz ödediniz. Hükümetimiz, tüyü bitmemiş yetim hakkını en iyi koruyan bir hükümettir. Yolsuzlukla en iyi şekilde mücadele eden hükümettir. Bunlar acaba milleti saf mı sanıyorlar? Borçlar ödendi mi ödendi, kasa doldu mu doldu? Bunun dışında muhalefetin hayal edemediği yatırımlar yapılıyor. Bu millet anladı 17 Aralık'ın bir komplo olduğunu. Türkiye artık çok oluyor diyenlerin, ülkenin önünü kesmek için yaptıkları bir operasyon olduğunu artık milletimiz anladı."

Eroğlu, 11 yılda çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayarak, geçmişteki ilaç fiyatları ile günümüzdeki ilaç fiyatları arasında büyük fark olduğunu, 35 milyon lira olan bir antibiyotik fiyatının bugün 8 liraya düştüğünü ifade etti.
30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Eroğlu, hükümetlerinin baraj ve diğer yatırımlarını anlattı, devamının geleceğini kaydetti.
Konuşmanın ardından Eroğlu, belediye başkan adaylarını tanıttı.
Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur ile çok sayıda partili katıldı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...