Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağdat'la petrolde kısmen anlaşmaya varıldı

/ Kaynak: AA
Bağdat'la petrolde kısmen anlaşmaya varıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Neçirvan Barzani, Bağdat'taki resmi temasları kapsamında ilk olarak Hüseyin Şehristani ile bir araya geldi. Bağdat'la kısmen mutabakata varıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet, Bağdat'taki resmi temasları kapsamında ilk olarak Irak Enerji ve Petrolden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile bir araya geldi.IKBY Başbakanlığının resmi internet sitesindeki yazılı açıklamaya göre Şehristani ile yapılan görüşmede her iki taraf, sorunun çözümüne dair isteklerini ve önerilerini açık bir şekilde ortaya koydular.Taraflar, bir sonuca ulaşmak için ciddi ve uygun adımların atılması noktasında görüş birliğine vardılar. Çözüm önerilerinin, bütün Irak halkının çıkarlarını gözetmesini ve Kürdistan'ın özel durumunu göz önünde bulunduracak şekilde ortaya konulması gerektiğini ifade ettiler.Toplantıda ayrıca Irak hükümeti ve IKBY tarafından sunulan çözüm önerileri tartışıldı. Görüşmede çözüme kavuşturulmamış maddelerle ilgili müzakereler yapıldı. İki taraf da kendileri açısında meseleyi değerlendireceklerini ve bir sonuca varacaklarını bildirdiler.
Barzani ve beraberindeki heyet, ikinci görüşmesini Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile yaptı. Görüşmede Bağdat-Erbil heyetleri arasındaki toplantıların devam edilmesi kararlaştırıldı. Barzani, ayrıca bir sonraki toplantının Erbil'de yapılmasını teklif etti.
IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, yaptığı açıklamada, "Petrol ve bütçe konusunda Bağdat'la yaşanan anlaşmazlıklar konusunda kısmen bir mutabakata varıldı" dedi.
Kürdistan Birlik Listesi Irak Parlamentosu Milletvekili Mahmut Osman da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağırlıklı petrol ihracatı ve bütçe konusunun ele alındığı görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ve bazı hususlarda sonuca varıldığını söyledi. İki tarafın da görüşmelerden memnun ayrıldığını ifade eden Osman, toplantıların bundan sonra devam edeceğini aktardı.
Heyetler arasındaki görüşmelere Irak hükümeti Başbakan Yardımcısı Roj Nuri Şavez, IKBY Doğal Kaynaklar Bakanı Aşi Hawrami ile diğer bakanlar ve yetkililer katıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...