Ukrayna'da polis ile eylemciler 12 saattir çatışıyor

/ Kaynak: CHA
Ukrayna'da polis ile eylemciler 12 saattir çatışıyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de devlet kurumlarına zorla girmek isteyen grupla kolluk kuvvetleri arasında çatışma aralıksız sürdü.

Dün başlayan eylemler gece saatlerine kadar aralıksız devam etti. Eylemcilerin taşlı sopalı saldırılarını polis gazlı müdahaleler ile püskürttü. Eylemciler, polisin barikat kurmak için kullandığı kamyonet ve polis otobüslerinin tamamını yaktı. Organize bir şekilde polise hücum eden eylemciler, çevreden edindikleri tuğlaları elden ele eylem sahasına taşıdılar vedemir sopalarla ufalttıkları taşları fırlattılar. Sayıları bini aşan yüzleri maskeli ve kasklı eylemcilerin, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve meclise yürümesini polis güçlükle engelledi. Devletin idari binalarının bulunduğu bölgeyi koruyan kolluk kuvvetleri ile eylemciler arasında çıkan çatışmada çok sayıda eylemci atılan bomba ve sıkılan gözyaşartıcı gazlardan etkilendi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı 10 saat içerisinde yaklaşık 50 polisin yaralandığını bildirdi. Bu arada, Bağımsızlık Meydanı'nda eylemlerini sürdüren muhalefet partileri hükümet binaları çevresindeki şiddet içeren eylemleri üstlenmedi. Protestolar, Ukrayna Hükümeti'nin 21 Kasım 2013'te Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının akabinde başlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...