TEOG Sınav Sonuçları Sorgula - TEOG sınav sonucu öğren (MEB 2014)

TEOG Sınav Sonuçları Sorgula - TEOG sınav sonucu öğren (MEB 2014)

EĞİTİM Haberleri

Bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav (TEOG) sonuçları bugün açıklanacak. An be an bu sayfadan sonuçları takip edebilirsiniz.

Bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav (TEOG) sonuçları bugün açıklanacak. An be an bu sayfadan sonuçları takip edebilirsiniz. Bir milyondan fazla öğrencinin Kasım ayından bu yana süren tedirgin bekleyişi sona eriyor. Bu yıl SBS'nin yerine yapılan ilk merkezi yazılı sınavının sonuçları bugün açıklanıyor. 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavından alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte esas alınacak. Sisteme göre iki dönemde 6 dersten toplam 12 sınav yapılacak.


SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN..!

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi için tıklayın

TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkeme kararıyla iptal edilen nbsp;Seviye Belirleme Sınavı nbsp;(SBS) sonuçlarının öğrencileri etkilemeyeceğini söyledi. Bakanlıkta gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, "Biz itirazımızı 1 Ağustos 2013'te yaptık" dedi ve mahkemeden aylar sonra karar çıkmasını eleştirdi. Kararın Danıştay'dan değil Ankara 18. İdare Mahkemesinden çıktığını hatırlatan Avcı şunları söyledi: "Bir üst mahkemeye yani Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazımızı yapıyoruz. Mahkemenin bunu hakkaniyetle değerlendireceğine inanıyoruz. Ama çok açık, net olarak söylemek istiyorum. Çocuklarımız rahat olsun. Hiçbir hak kaybı söz konusu olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir, bunlar kazanılmış haktır, bu haklarının en büyük savunucusu Milli Eğitim Bakanlığıdır."
Mahkemeye başvurarak iptal kararı çıkartan CHP milletvekili Aydın Ayaydın da "Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bakanlık yeni bir sıralama yapmalı" dedi. nbsp;

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN..!

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi için tıklayın

TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

E-Okul (MEB) (TEOG) Veli Bilgilendirme sistemi sayesinde veliler artık öğrencilerinin yazılı sözlü notlarını ve öğrenci hakkındaki bilgileri E-Okul internet sitesinden öğrenebiliyor..
e-Okul Nedir?
e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.


TEOG ve SBS sınavı ile ilgili olarak MEB'in SBS sonuçları neden iptal edildi
TEOG ve SBS sınavı ile ilgili olarak MEB'in SBS sonuçları neden iptal edildi. Danıştay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle sınav sonuçlarını iptal kararı verdi. Yeni karara göre, 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. Danıştay,söz konusu kararı CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu üzerine aldı. Alınan son dakika bilgisine göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanını yanlış hesaplaması üzerine sınav sonuçları iptal edildi. SBS ile ilgili Danıştay'dan 1 milyon 112 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Danıştay SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesini durdurma kararı aldı. Danıştay, söz konusu kararı CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu üzerine aldı ve kararda şu ifadelere yer verildi."1 milyon 112 bin 604 öğrenci için dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların oluşabileceği tartışmasızdır. Bu nedenle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde yasa ihlali gerçekleşeceği için SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesinin durdurulmasına karar verdik"Yabancı diller sınavına katılan 710 öğrencinin anahtarlarının yanlış okunduğu tespit edilmiş ve bunun üzerine CHP'li Ayayadın Danıştay'a bu anahtarların yanlış olması gerekçesiyle SBS'nin yerleştirilmelerin iptali ve yürütmnein durdurulması istemiyle bir başvuruda bulunmuştu.Bu başvuru sadece 710 öğrenciyi değil, şıralamanın tamamını etkilediğinden 1 milyon 112 bin öğrencinin sıralamasının yeniden yapılması gibi bir sonuç olarak değerlendirilebilir. Ayrıca SBS ile ilgili olarak yetkili kurumlar tarafından yapılacak olan bütün son dakika haberleri ve gelişmeleri ise, sıcağı sıcağına ile olarak stargazete.com adresinde olacaktır. Sınav hakkında tüm gelişmeler yayına hazırlanıyor..



ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,
Öğrencinin nbsp; herhangi nbsp; bir nbsp; öğrenciden nbsp; ya nbsp; da nbsp; dokümandan nbsp; kopya nbsp; çektiğinin nbsp; sınav görevlilerince tespit edilmesi,
Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,
nbsp;Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi
Her nbsp;türlü nbsp;bilgisayar nbsp;özelliği nbsp;bulunan nbsp;cihazlar nbsp;ve nbsp;saat nbsp;fonksiyonu nbsp;dışında nbsp;özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında öğrencinin yanında bulundurması, Dönüş nbsp; sınav nbsp; güvenlik nbsp; kutuları nbsp; dışında nbsp;posta nbsp; ya nbsp; da nbsp; farklı nbsp; bir nbsp; yolla nbsp; sınav nbsp; evrakı gönderilmesi, Cevap nbsp; kâğıdı nbsp; değerlendirilirken nbsp; aynı nbsp; sınıfta nbsp; oturan nbsp; adaylarının nbsp; sıraları nbsp; dikkate alınmaksızın yapılan kopya analizi sonucuna göre ikili/toplu kopya tespit edilmesi, Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...