Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Babacan: Bir savcı, bir hakim ve bir grup polis...

Babacan: Bir savcı, bir hakim ve bir grup polis...

Ekonomi Haberleri

17 Aralık operasyonunun savcı, hakim ve polis üçgeninde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Gereği mutlaka yapılacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın 16. büyük ekonomisine yapılan saldırılara seyirci kalmayacaklarını belirterek, "Bir savcı, bir hakim ve bir grup polisin kendi hedeflerine, kendi iç gündemlerine dönük, iktidar partisini ve hükümeti hedefleyen bir hareket içine girdiğinde bu seyredilemez. Gereği mutlaka yapılacak" dedi. Babacan, operasyon sonrasında 5 haftalık sürede halka açık şirketlerimizin toplam değerinin 46 milyar 542 milyon dolar düştüğünü, o günden bu yana faizlerin yüzde 0.98 arttığını söyledi. "Bu faiz bir yıl boyunca böyle devam ederse Hazine bütün borçlanmasına yüzde 1 daha fazla faiz ödeyecek" diyen Babacan şöyle konuştu: "Ama bu zarar, bir felaket, kriz anlamına da kesinlikle gelmiyor. Bazıları 'bu olup bitene karşı kriz tabirini kullanalım mı, kullanmayalım mı' diyor, kesinlikle öyle bir ortam yok. Amerikan Merkez Bankası kriz döneminde verdiği yüksek miktardaki likiditeyi geri çekmeye başladı. Bunun pek çok gelişmekte olan ülke üzerinde etkisi oldu. Son 7-8 aylık dönemde 'Gezi Olayları'nı yaşadık. Bunların da etkisi hesaplanmıyor. Ama biz bunların hepsini aşarız. Onu aşacak gücümüz, birikimimiz, tedbirlerimiz var. Ekonomi üzerinde kalıcı bir hasar oluşmasına asla izin vermeyiz. Koskoca devlet, 16. büyük ekonomi, bir savcı, bir hakim ve bir grup polisin kendi hedeflerine, kendi iç gündemlerine dönük, iktidar partisini ve hükümeti hedefleyen bir hareket içine girdiğinde bu seyredilemez. Kimse de kusura bakmayacak bu konuda. Gereği mutlaka yapılacak." nbsp;Babacan, ekonomideki daha büyük hasarları önleme açısından kurun inip-çıkmasının ekonomide çok önemli bir şok absorbe etme mekanizması olduğunu da ifade etti. Bunu araçlardaki "airbag"e (hava yastığı) benzeten Babacan, başka alanlarda oluşabilecek kalıcı hasarları kur artışının önlediğini vurguladı. Babacan ayrıca yolsuzluklar konusunda ne gerekiyorsa yapılacağını vurguladı.


Görevden almalar yeni komplolara izin vermemek için

Bir komployla karşı karşıya olduklarını ifade eden Babacan, kısa vadede bu saldırının durdurulması ve yenilerinin önlenmesi gerektiğini belirtti. Bir ülkede böyle kontrolsüz hareket edilmesinin, belli başlı iş adamlarının varlıklarına tedbir konulmasının kabul edilebilecek şeyler olmadığını ifade eden Babacan, kamu kurumlarındaki görev değişikliklerine ilişkin soruya ise "Yer değiştirmelerin sebeplerine tek tek bakmak lazım. Bu sebeplerinden bir tanesi kuşkusuz bu tür yapılanmanın yeni komplolarına izin vermemek" şeklinde cevap verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...