'Güçlü ve parlak geleceğiniz var AB sizi bozar!'

'Güçlü ve parlak geleceğiniz var AB sizi bozar!'

Ekonomi Haberleri

Türkiye'ye gelen 50 Avrupalı parlamenter, "Avrupa Birliği ekonomik anlamda gerileme sürecinde. Buraya dahil olursanız, sizin de ekonominiz geriler" dedi!..

İçeride 17 Aralık sürecinin etkilerinin tartışıldığı bir dönemde Avrupa'dan Türkiye'ye övgü geldi. Geçen hafta Türkiye'ye gelen Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı üyesi 50 Avrupalı parlamenter, Nizip'te Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Üç günlük programda Türkiye-AB ilişkileri de gündeme geldi. Avrupalı konuklar, Avrupa Birliği'nin ekonomik anlamda gerileme sürecinde olduğuna dikkat çekerek, Türkiye ekonomisinin son derece güçlü ve parlak bir geleceğe sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde ekonomisinin gerilemesinin kaçınılmaz olduğunu belirten parlamenterlere, Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'in şu cevabı verdi: "Türkiye ile AB sadece ekonomik anlamda değil coğrafi, tarihî ve siyasi anlamda da ortak geleceğe sahip. Aynı coğrafyada birlikte yaşamak zorundayız. Ekonomik ve siyasi olarak Türkiye, AB'nin henüz bir ortağı, parçası olmasa da; coğrafi anlamda kaçınılmaz bir birlikte yaşama zorunluluğu var. Türk ekonomisi AB ekonomisine güç katacak, omuz verecek bir ekonomidir."
Oğuzhan Şahin/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...