'Türkiye 2050'de ilk 10'a girecek batıyı geçecek'

'Türkiye 2050'de ilk 10'a girecek batıyı geçecek'

Ekonomi Haberleri

Son dönemde yaşanan faiz ve dolar artışı kısa vadeli hedeflerde sapmaya sebep olsa da, uzun vadede Türkiye 'parlayan yıldız' olmaya devam edecek.

Kısa vadeye bakıp olumsuz senaryo çizen uluslararası basın ve yatırım çevreleri, Türkiye'nin uzun vadede dünya liginde üst sıralara yükseleceğini belirtmişti. nbsp;Bugün olumsuz senaryo çizen uluslararası basın ve yatırım çevreleri, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda iyi performans göstererek dünya liginde üst sıralara yükseleceğini belirtmişti. HSBC, 2050 yılında Türkiye'nin şu an bulunduğu yerden 6 basamak yükselerek en büyük 12. ekonomi olacağını öngördü. Yatırım bankası Goldman Sachs da, Türkiye'nin 2050'de dünyanın dokuz, Avrupa'nın üçüncü büyük ekonomisi olabileceğini belirtti. Kuruluşa göre, kişi başı gelir de 60 bin dolara çıkacak. İngiliz Guardian gazetesi ise "yeni dalga" ekonomilerine dikkat çekerek, 2050 yılında Türkiye ekonomisinin İtalya'yı geçeceğini, Avrupa'nın başlıca ekonomilerinden biri olacağını yazdı. Gazetenin yaptığı analizde, "Türkiye hızlı ilerleyecek, 2050 yılında batıyı geride bırakacak. Genç ve büyüyen nüfusları var. Altyapı ve eğitimde yatırım yaptılar. Resesyona saplanmış batıyı kıskandıracak oranlarda büyüyorlar" ifadelerine yer verildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...