Köşk'te olay çıktı! İŞTE O AN

Köşk'te olay çıktı! İŞTE O AN

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye gelen Gürcistan Cumhurbaşkanı'nı törenle karşıladı. Bu sırada, basın mensuplarının alındığı 5 numaralı kapıda olay çıktı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili'yi ağırlayan Çankaya Köşkü'nde tatsız bir olay yaşandı.
Olay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, mevkidaşı Margvelashvili için düzenlediği resmi karşılama töreni öncesinde gerçekleşti. Resmi karşılama törenini izlemek üzere Köşk'e gelen gazeteciler, 5 numaralı kapıdan güvenlik taramasından geçtikten sonra beklemeye başladı. Bir süre sonra salonda çığlık sesleri duyuldu. nbsp;Berat Düzgüner isimli bir kadın, konuk heyette yer alan Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu Başkan Yardımcısı Sopho Cacanidze'nin yüzüne bardakla su fırlattı. Düzgüner, sonrasında ise saçından tutarak misafiri yerde sürükledi. Çığlıklar atan Cacanidze'nin imdadına Köşk'ün korumaları yetişti. Olaya müdahale eden korumalar tarafından Düzgüner, gözaltına alındı.
Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Cacanidze'nin "kurban" olarak tesadüfen seçildiği belirtildi. Saldırıya tanık olan Gürcü gazetecilerden edinilen bilgiye göre; saldırganın muhtemelen akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenildi.
Gözaltına alınan saldırgan Çankaya Polis Merkezi'ne götürülürken Cacanidze'nin saldırgan hakkında şikayetçi olmadığı belirtildi.
Düzgüner'in sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Gül'den yardım istemek için Köşk'e geldiği öğrenildi.
Köşk kaynakları olayla ilgili yaptığı açıklamada, Köşk'e günde ortalama 5-6 vatandaşın çeşitli taleplerle geldiğini hatırlattı. Kaynaklar, "Vatandaşlar gerekli aramalardan geçtikten ve kayıt altına alındıktan sonra salona bekletilmek üzere alınıyor. Saldırgan kadın da aynı şekilde aramadan geçti ve kaydı alındı. Talepleri ilgili birimlere iletildi. Herhangi bir güvenlik zafiyetinden söz etmek mümkün değil" dedi.
Raşit Aydoğan / TÜRKİYE GAZETESİ


nbsp;Köşk'te olay çıktı! İŞTE O AN
nbsp;Köşk'te olay çıktı! İŞTE O AN








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...