AK Parti adayları belli oldu, 9 ilçe için aday aranıyor

/ Kaynak: AA
AK Parti adayları belli oldu, 9 ilçe için aday aranıyor

Politika Haberleri  / AA

AK Parti, İstanbul'da 9 ilçe dışında belediye başkan adaylarını belirledi. Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde isimler değişmedi.

Hafta sonunu İstanbul'da aday belirleme çalışmalarına ayıran Başbakan Erdoğan dün 12.30'da geldiği Sütlüce'deki AKPartiİstanbul İl Başkanlığı'ndan saat 19.30'da ayrıldı. İki günde toplam 16 saatten fazla aday belirleme çalışmalarına ayıran Erdoğan, akşam saatlerinde Ankara'ya döndü. Partinin Seçim Üst Kurulu'nun il il, plaka sırasına göre devam ettirdikleri çalışmalarda artık sona aşamaya geldiği öğrenildi. İstanbul başta olmak üzere ilçe belediye başkan adayları büyük oranda belirlendi. Başbakan gün içinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım ile İzmir'in ilçe belediye başkan adayları ile ilgili bir görüşme yaptı. Yıldırım'ın ardından İstanbul'un adayları ile ilgili yeniden aday gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul'un ilçe belediye başkan adayları ile ilgili bir görüşme yaptı.

AK Parti'nin İstanbul'un 21 ilçesindeki belediye başkanı adayı belli oldu, 9 ilçede aday belirleme çalışmaları sürüyor. Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde mevcut başkanları bir kez daha aday gösterilirken, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Maltepe'den aday oldu. 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Başkan Mustafa Demir, Fatih'te bir kez daha AK Parti'nin belediye başkan adayı oldu. Beyoğlu ilçesinde yola mevcut Başkan Ahmet Misbah Demircan ile devam edilecek.

ŞİŞLİ İÇİN TANIDIK İSİM
Şişli adayı ise tanıdık bir isim oldu: 21. dönem Fazilet Partisi milletvekili seçilen Mukadder Başeğmez. Başeğmez, cezaevlerindeki açlık grevleri döneminde Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli gibi isimlerle birlikte devreye girenlerden biriydi. Başeğmez, 2009 yılında da Saadet Partisi'nden Bağcılar adayı olmuştu.

MALTEPE'YE AKADEMİSYEN ADAY
AK Parti, Maltepe'de seçim yarışına Prof. Dr. Edibe Sözen'le girecek. Bir süre Genel Başkan Yardımcılığı yapan akademisyen, 2007 genel seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçildi. Ancak Sözen, 2011 seçimlerinde listede yer almadı.

YENİDEN ANKET
İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun da katıldığı üçlü toplantıda AK Parti İstanbul'un 30 ilçesinde adayları belirledi. 9 ilçenin adayı ise netleşmedi. Yeniden anket çalışması yapılması yönünde karar alınan ilçeler Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Silivri, Beykoz ve Sancaktepe olarak sıralandı. Ağırlıklı olarak mevcut başkanlarla seçime girme kararı alan AK Parti, bazı ilçelerde ise sürpriz yaptı.
Edindiğimiz bilgilere göre İstanbul'da adayı belirlenen ilçeler şöyle:

Şişli: Mukadder Başeğmez,
Maltepe: Prof. Edibe Sözen,
Ataşehir: Nimetullah Topu,
Başakşehir: Mevlüt Uysal,
Esenler: Tevfik Göksu,
Bağcılar: Lokman Çağırıcı,
Bahçelievler: Osman Develioğlu,
Avcılar: Bayram Şenocak,
Fatih: Mustafa Demir,
Arnavutköy: Haşim Baltacı,
Sultangazi: Cahit Altunay,
Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan,
Güngören: Şakir Yücel Karaman,
Bayrampaşa: Atilla Aydıner,
Kağıthane: Fazlı Kılıç,
Ümraniye: Hasan Can,
Bakırköy: Mehmet Emin Ertekin,
Esenyurt: Necmi Kadıoğlu,
Çatalca: Savaş Barutçu,
Zeytinburnu: Murat Aydın,
Sarıyer: Sedat Özsoy.
Kadıköy'e Hurşit Yıldırım
Pendik: Kenan Şahin,
Kartal: Temurhan Yıldız,
Üsküdar: Hilmi Türkmen,
Tuzla: Şadi Yazıcı,
Çekmeköy: Ahmet Poyraz,
Adalar: Coşkun Özden,
Kadıköy: Hurşit Yıldırım,
Şile: Can Tabakoğlu,
Sultanbeyli: Hüseyin Keskin.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...