Bağdat'ta bombalı saldırı: 24 ölü

Bağdat'ta bombalı saldırı: 24 ölü

DÜNYA Haberleri

Irak'ta şiddet olayları devam ediyor. Bağdat'ta güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı kaos ortamında, altı farklı yerde bombalı saldırı düzenlendi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen altı ayrı bombalı saldırılarda 24 kişi öldü, 58 kişi de yaralandı. En kanlı saldırı Bağdat'ın güneyindeki Şiilerin yaşadığı Ebu Deşir mahallesinde bir pazar yerinde düzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatıldığı pazar yerinde en az 7 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. (AA)

IRAK SAVUNMA BAKANLIĞI: EL-KAİDE LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Enbar'ın doğusundaki el-Kartan bölgesinde "Ebu Muhenned es-Suveydavi" lakaplı el-Kaide lideri İsmail Latif emniyet güçleri tarafından öldürüldü" denildi.
Irak ordusu, 21 Aralık'tan bu yana Enbar iline bağlı Felluce ve Ramadi'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı geniş çaplı operasyonlar yürütüyor. (CHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...