Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TEOG Sınav Sonuçları Sorgula - Tıkla Öğren (e-okul.meb.gov.tr)

TEOG Sınav Sonuçları Sorgula - Tıkla Öğren (e-okul.meb.gov.tr)

EĞİTİM Haberleri

Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar e-okul üzerinden öğrenilebilir. İşte Teog sınav sonuçları Sorgulama Ekranı burada...

Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar e-okulüzerinden öğrenilebilir. nbsp;1 milyon 290 bin ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri 28-29 Kasım 2013'te ilk defa uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları'na katıldı. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, yabancı dil, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sınavlara katıldı. İki gün de saat 09.00'da başlayan sınavlar 12.00'de sona erdi, öğrenciler her gün üç dersten sınava girdi. Oturumlar yarım saat arayla yapıldı. 40 dakika süren oturumlarda öğrenciler her dersten 20'şer soru yanıtladı. Bu sınavlara katılamayan ve geçerli mazereti olan öğrenciler de 14-15 Aralık'ta Merkezi Sistem Ortak Sınavları'na katıldı. nbsp;Milli Eğitim Bakanlığı yapılan değerlendirmenin ardından bugün sonuçları açıkladı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir. Bu sonuçlar öğrencilerin sadece liselere yerleştirmelerinde kullanılmayacak, aynı zamanda karne notlarına da yansıyacak. nbsp;Veli ve öğrenciler, her türlü soruları için Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabilecek. İkinci dönem ortak sınavlar 28-29 Nisan 2013 tarihlerinde yapılacak. Mazeret sınavı da 10-11 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TEOG SINAV SONUCU SORGULAMA


SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN..!


E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi için tıklayın

TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN


ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,
Öğrencinin nbsp; herhangi nbsp; bir nbsp; öğrenciden nbsp; ya nbsp; da nbsp; dokümandan nbsp; kopya nbsp; çektiğinin nbsp; sınav görevlilerince tespit edilmesi,
Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,
nbsp;Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi
Her nbsp;türlü nbsp;bilgisayar nbsp;özelliği nbsp;bulunan nbsp;cihazlar nbsp;ve nbsp;saat nbsp;fonksiyonu nbsp;dışında nbsp;özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında öğrencinin yanında bulundurması, Dönüş nbsp; sınav nbsp; güvenlik nbsp; kutuları nbsp; dışında nbsp;posta nbsp; ya nbsp; da nbsp; farklı nbsp; bir nbsp; yolla nbsp; sınav nbsp; evrakı gönderilmesi, Cevap nbsp; kâğıdı nbsp; değerlendirilirken nbsp; aynı nbsp; sınıfta nbsp; oturan nbsp; adaylarının nbsp; sıraları nbsp; dikkate alınmaksızın yapılan kopya analizi sonucuna göre ikili/toplu kopya tespit edilmesi, Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...