AK Parti İzmir ilçe adaylarından 16'sı belli oldu

/ Kaynak: CHA
AK Parti İzmir ilçe adaylarından 16'sı belli oldu

Politika Haberleri  / CHA

AK Parti, İzmir'in 15 ilçesi için belediye başkan adaylarını belirledi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldikten sonra bütün ilçe aday adayları, il ve ilçe teşkilatlarıyla Kaya Termal Otel'de toplantı düzenledi. Milletvekillerinin de katıldığı toplantı, basına kapalı yapıldı. Yıldırım'ın partililere seslenmesinden sonra ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları ve ilçelerden sorumlu milletvekilleri tek tek salona alındı. Yıldırım, tek tek ilçeler ve adaylarla görüşerek belirledi.
Alfabetik olarak ilerleyen görüşmeler sonucunda AK Parti'nin İzmir'de adayı belirlenen ilk ilçesi Aliağa oldu. Şu anda Yeni Şakran Belediye Başkanı olan İbrahim Ethem Yorulmaz aday gösterildi. Aliağa'da bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan ve 2009'da seçimi Turgut Oğuz'a karşı kaybeden Tansu Kaya'nın aday gösterilmesi bekleniyordu.
KARABAĞLAR GERGİNLİĞİ
Karabağlar'da Necip Kalkan isminin açıklanmasının ardından teşkilattan tepki geldi. Kararın ardından salondan çıkan İlçe Başkan Yardımcısı Arif Altıner, bağırarak, "Ahbap çavuş ilişkisiyle bu işler olmaz. Tepeden inme isim aday yapıldı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Partiye bir kez bile gelmeyen bir ismin aday gösterilmesi doğru değil." dedi.
AK PARTİ'NİN BELİRLENEN 16 İLÇE ADAYI
Aliağa İbrahim Ethem Yorulmaz, Balçova Hasan Özcan, Bayındır Mehmet Kertiş, Bayraklı İsmail Sarı, Bergama Hasan Şahin, Beydağ Fevzi Kaya, Bornova İlhan Kaya, Buca Cemil Şeboy, Çeşme Mustafa Cenger, Çiğli Adnan Yılmaz, Dikili Ahmet Dağdelen, Foça Salih Emrullah Keleş, Gaziemir Kerem Fahri Baykalmış, Karabağlar Necip Kalkan, Karaburun Hüseyin Altın, Kemalpaşa Arif Uğurlu.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...