Ege'de kaçak teknesi battı: 3 ölü, 10 kayıp

/ Kaynak: DHA
Ege'de kaçak teknesi battı: 3 ölü, 10 kayıp

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Ege'de Yunanistan'a kaçak taşıyan balıkçı teknesi battı. 30 kaçaktan 17'sı kurtarıldı. 3 kişinin cesedi bulunurken, kayıp 10 kaçak aranıyor.

Aydın'ın Didim ilçesi yakınlarından Yunanistan'a ait Psemiros Adası'na gitmek üzere denize açılan balıkçı teknesi şiddetli lodos nedeniyle alabora olarak battı. Teknedeki 30 kaçaktan 17'si kurtarıldı. Yapılan arama çalışmalarında Yunanistan Adası'nda bir kişi, Didim'de de iki kişi olmak üzere toplam üç kişinin cesedine ulaşıldı. Sahil Güvenlik yetkililerinden alınan bilgiye göre, "Aydın'ın Didim Tekağaç burnu açıklarında bir yasa dışı göçmen grubun Sahil Güvenlik Alo-158 Yardım ve İhbar Hattını arayarak yardım talebinde bulundu, aynı talep Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarına da iletildi. Başlatılan aramalarda Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları 17 göçmeni kurtarmış ve kurtarılan göçmenler ifadelerinde 30 kişi olduklarını beyan etmişlerdir. Görevli Sahil Güvenlik botları tarafından devam etmekte olan aramalar neticesinde iki şahsın cansız bedeni denizden alınmış, kayıp şahısların aranmasına halen devam edilmektedir." denildi. Yunan ve Türk Sahil Güvenlik ekiplerince sabah kaybolan 10 kaçağın bulunması için çalışmalara devam edileceği bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...