Yer altından sesler geldi, 155'e ihbar yağıyor

Yer altından sesler geldi, 155'e ihbar yağıyor

YAŞAM Haberleri

Zonguldak'ta pek çok farklı noktada yer altından gelen sesler vatandaşları korkuttu. AFAD ve polis ekipleri, 155'e gelen ihbar üzerine harekete geçti.

Zonguldak 'ın Bahçelievler Mahallesi'nin Site mevkii ve pek çok farklı noktada yer altından gelen sesler vatandaşları korkuttu. nbsp;155 polis hattına gelen çok sayıda ihbar üzerine harekete geçen AFAD ve polis ekipleri, yer üzerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti. Grizu patlaması ihtimali olma şüphesiyle TTK yetkilileriyle görüşen ekipler kömür galerilerinde bir patlama olmadığını bildirdi. Vatandaşlar ise patlama şeklindeki gürültüyü duyduklarını ancak durum hakkında net bir bilgi edinemediklerini söyledi.

Patlama sesini duyduğunda ailecek evde yemek yediklerini ve çok tedirgin olduklarını söyleyen Şenol Çelikkartal, şöyle konuştu: "Dün akşam saat 7 buçuk, 8 civarları yer altından titreşimle beraber bir ses geldi. İlk duyduğumuzda deprem oluyor diye düşündük. Sonra öğrendiğimiz kadarıyla deprem olmamış. Acaba göçük mü oldu diye düşündüm. Sonra öğrendik ki göçük olmamış. Sesi duyduğumda ailemle yemek yiyorduk. Onlarda hissetti. Dışarı çıkıp baktığımızda insanların camlarından dışarıya baktıklarını gördüm. AFAD ekipleri geldi. Onlar bizlere, 'buralarda herhangi bir şey oldu mu' diye sordu. Onlarında bir bilgisi yoktu. TTK'da 90'lı yıllarda grizu patlamasında aynı şekilde sesle yer altında bir patlama olmuştu. Çok şükür öğrendik ki TTK'da da bir patlama olmamış." Yer altı mağaralarında bir göçük olmuş olabileceğini anlatan Çelikkartal, sözlerine şöyle devam etti: "Yukarıdan denize kadar ulaşan çok eski mağaralar var. Belediyelerin eskiden atık su bağladığı mağaralar vardı. Zamanla belki bir çöküntü olmuş olabilir diye düşündük. Doldurma şeklinde. İlk duyduğumuzda bayağı tedirgin olduk. Deprem oldu sandık. Yer altında kömür galerileri olduğunu bildiğimiz için bazı çekincelerimiz oldu. Gerekli merciler daha ayrıntılı bir çalışma yapacaklardır. Benim düşüncem yer altında oluşan mağara ya da kömür galerisinde bir çöküntü olmuş olabilir."

"SANKİ YERDEN BİR GÜÇ DIŞARI ÇIKTI"
Patlamayı hisseden ve bir enerji patlaması yaşanmış olabileceğini söyleyen Okan Kılıçoğlu da, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu mevkide oturuyorum. Saat 8-9 aralarında patlama tarzı bir ses duyduk. Ben evimdeydim o an. Yerden bir güç çıktı sanki dışarı. Biz, kazan dairesi gibi bir şey patladı sandık. Baktığımda insanlar bir ses olduğunu hissettiğinden dışarı çıkmış. Bu yaşadığımız mevki Site olarak geçiyor. O yüzden daha önce buralarda çalışma yapmışlardı. Buranın altının boş olduğunu duymuştuk. Belki bir yer altı kaynağında bir enerji patlaması, bir boşalma olmuş olabilir. Biz de hissettiğimizde çok kötü olduk."

Hasan Güneş adında bir esnaf ise patlama sesini grizu patlamasına benzettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Saat 8-9 civarlarında burada çalışıyordum. Bir ses duydum dışarıdakilere sordum. Bir patlama olduğunu söylediler. TTK kömür maden galerisi havalandırmasının olduğu yerden ses geldi. Tam net ne olduğunu bilmiyorum. Yer doldurması şeklinde bir doğal hareket olduğunu duydum. Patlama olduğunda ben dükkanda çalışıyordum. Ama ses duyunca dışarı çıktım. İnsanların pencereden baktığını gördüm. Sorduğumda bir patlama şeklinde ses olduğunu söylediler. Ses bayağı etkiliydi. Grizu patlaması diye düşündüm ilk başta. Arkadaşlara sordum ama tam net bir bilgi alamadım. Onun için biz tereddütte kaldık. Bana da gelip sordular ağabey sen hissettin mi diye. Ben grizu patlaması diye düşündüm."
Öte yandan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yetkilileri, bir süre önce Zonguldak'ın karstik yapısıyla ilgili yaptığı çalışma raporlarını Zonguldak Valiliğine teslim etti. Zonguldak Valiliği'nin konu hakkında çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...