Saat 21.00'e kadar süre verildi

Saat 21.00'e kadar süre verildi

DÜNYA Haberleri

22 Ocak'ta düzenlenecek İkinci Cenevre Konferansı'nı İran'ın davet edilmesine Suriyeli muhalifler ve Suudi Arabistan karşı çıktı.

Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak için 22 Ocak'ta düzenlenecek İkinci Cenevre Konferansı'nı İran'ın davet edilmesine Suriyeli muhalifler ve Suudi Arabistan karşı çıktı. Suriyeli muhalifler bugün saat 21.00'e kadar İran'a davetin geri çekilmemesi halinde Cenevre'ye gitmeyeceklerini açıkladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 22 Ocak'ta düzenlenecek İkinci Cenevre Konferansı'nın ilk gününe İran'ı davet etmesi, Suriyeli muhalifler ile Suudi Arabistan'ın tepkisine neden oldu. Suriye muhalefetinin çatı örgütü Suriye Ulusal Koalisyonu konuyla ilgili İstanbul'da bir açıklama yaptı. Açıklamada, BM'ye çağrıda bulunan Suriye Ulusal Koalisyonu, "İkinci Cenevre Konferansı için İran'a yapılan davetin geri çekilmesi" istendi.
İran'a davetin geri çekilmesi için bugün Türkiye saatiyle 21.00'e kadar süre tanıyan Suriye Ulusal Koalisyonu, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde, İkinci Cenevre Konferansı'na katılmayacaklarını duyurdu.
Suriye Ulusal Koalisyonu'nun siyasi komitesi üyesi Enas Abdah, "Davetin geri çekilmesi için Türkiye saatiyle 21.00'e kadar süre tanıyoruz" dedi.
SUUDİLER DE KARŞI ÇIKTI nbsp;
İran'ın İkinci Cenevre Konferansı'na davet edilmesiyle ilgili bir açıklama da Suudi Arabistan'dan geldi. İran güçlerinin Suriye'de Beşşar Esad'ın yanında savaştığını ileri süren Suudi Arabistan, Tahran'ın İkinci Cenevre Konferansı'na katılmasına karşı olduğunu açıkladı.
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...