Google Chrome tehlike saçıyor!

Google Chrome tehlike saçıyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Chrome'da eklentilerin kullanıcıların karşısına sürekli spam türü mesajlarla çıkmaya başlaması can sıkıntısına yol açmaya başladı

Ars Technica'nın haberine göre özellikle bazı reklam şirketlerinin ilgi odağı olan Google'ın Chrome servisine kurulan eklentiler kullanıcıların reklam bombardımanına tutulmalarına neden oluyor. Chrome otomatik olarak kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan güncellenebilirken, eklentiler de benzer şekilde eklentiyi geliştirenler tarafından kullanıcıya sorulmadan güncellenebiliyor. Ancak bazı geliştiriciler Google'ın bu sistemini kötüye kullanıyor. Örneğin Chrome için indirdiğiniz bir eklenti para karşılığında el değiştiriyor ve bir reklam şirketinin oluyor. Ancak bu el değişiminden kullanıcının hiçbir şekilde haberi olmuyor ve reklam postaları gelmeye başladığında kullanıcılar buna bir anlam veremiyor. Son günlerde spam mesajlarda yeni moda olan bu yönteme karşı kullanıcıların Chrome altında sürekli reklam mesajları görmeye başlaması bu durumun işareti olabilir. O nedenle dikkatinizi çeken böylesi bir gelişme varsa eklentiyi kaldırabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...