Çobanlar 20 lira için birbirini öldürdü

Çobanlar 20 lira için birbirini öldürdü

YAŞAM Haberleri

Konya'da 20 TL için kavga eden Afgan çobanlar Maten Karemi ve Barrat Baracha'ı arasına giren Gulrahim Ozbek av tüfeğiyle öldürüldü.

Konya'da Afgan çobanlar dan 21 yaşındaki Maten Karemi, 20 TL alacağını için 23 yaşındaki Barrat Baracha ile kavga ettiği sırada araya giren 24 yaşındaki Gulrahim Ozbek'i av tüfeğiyle öldürdü. nbsp;Olay, dün saat 23.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi'ne bağlı Yarma Beldesi'nde meydana geldi. 8 ay önce kaçak yollarla Afganistan'dan Türkiye'ye gelen ve Karatay Belediyesi'ne bağlı Yarma Beldesi'nde çobanlık yapmaya başlayan Maten Karemi, 8 yıl önce Afganistan'dan gelen Barrat Baracha'ya 20 TL borç verdi. Verdiği parayı alamadığı öne sürülen Karemi, dün gece cep telefonundan arayarak alacağını istedi. Baracha'dan iddiaya göre, "Paranı vermeyeceğim" yanıtını alan Maten Karemi, çobanlık yaptığı çiftliğin sahibine ait olan av tüfeğini yanına aldı. Karemi, Baracha'nın çobanlık yaptığı çiftliğe giderek burada kavga etmeye başladı. Maten Karemi, kavga sırasında yanında bulunan av tüfeğinin dipciğini Baracha'nın başına vurdu. Ardından tüfeği Baracha'nın üzerine doğrulttu.
nbsp;Karemi ile birlikte Türkiye'ye gelen ve Baracha ile aynı çiftlikte çobanlık yapan Gulrahim Ozbek, kavgayı ayırmak istedi. Karemi'nin tüfeğinin ateş alması sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan Ozbek, olay yerinde öldü. Olaydan sonra kaçan Maten Karemi, Konya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan Karemi'nin, ''Barrat Baracha'yı korkutmak için tüfeği namlusunu doğrulttum bir anda ateş aldı'' dediği belirtildi.
nbsp;Gulrahim Ozbek'in cesedinin Konya'ya da bulunan yakınlarına teslim edileceği belirtildi. Sorgusu tamamlanan Karemi, adliyeye sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...