ABD'den flaş İran açıklaması

/ Kaynak: AA
ABD'den flaş İran açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

(İran'a yönelik yaptırımların gevşetilmeye başlaması) Gerekli muafiyetler Bakan Kerry tarafından onaylandı ve Kongre'ye bugün bildirilecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın P5+1 ülkeleriyle nükleer programı konusunda varılan anlaşmadaki yükümlülükleri gereği attığı ilk somut adımlara rağmen İran'ın nükleer programı üzerinde uluslararası toplumun endişelerini giderici kapsamlı anlaşma görüşmelerinin daha da karmaşık olacağını belirtti.Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) İran'ın nükleer programı konusunda varılan anlaşmaya yönelik attığı adımlarla ilgili rapor ve teknik bilgilendirmenin kendilerine ulaştığı bilgisini verdi. İran'ın adımlarının ardından bugün ABD ve AB'nin, Ortak Eylem Planı çerçevesinde yaptırımların sınırlı şekilde hafifletilmesini uygulamaya başlayacağını kaydeden Psaki, "Gerekli muafiyetler Bakan (John) Kerry tarafından onaylandı ve Kongre'ye bugün bildirilecek" ifadesini kullandı. İran'ın nükleer programını durdurmaya yönelik somut ve kanıtlanabilir adımlar atmaya başladığını kaydeden Psaki, açıklamasında şunlara yer verdi:
"Bugünkü eylemler, İran'ın nükleer silah edinmesini önlemeye dönük bir diplomatik çözüme varılması çabalarımızda önemli adımlar. Uluslararası toplumun endişelerini giderecek kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmak için gelecekteki müzakereler daha karmaşık olacak ve biz bu sürece önümüzdeki güçlüklerin farkında olarak giriyoruz. Ancak bugünkü gelişmeler, bu en acil ulusal güvenlik kaygısını barışçıl şekilde giderme yolunda eşi görülmemiş bir fırsata sahip olduğumuzu net şekilde ortaya koydu. Bu bizim hedefimiz kalmaya devam ediyor".
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...