Başbakan Erdoğan: Batı bu vahşete sesini yükseltmeli

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan: Batı bu vahşete sesini yükseltmeli

GÜNDEM Haberleri  / AA

Resmi temaslar için Brüksel'de bulunan Başbakan Erdoğan Suriye'deki vahşetle ilgili olarak dünyaya seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki vahşeti gösteren savaş suçu belgeleriyle ilgili, "Ey dünya, 150 bin insanın öldürüldüğü Suriye'ye karşı acaba sessiz mi kalacağız? Bu vahşet karşısında hep birlikte el ele vermeye mecburuz. Tüm Batı artık sesini yükseltmek durumundadır" dedi.
Yağmurlu ve soğuk havaya karşın, binlerce Türk vatandaşı Başbakan Erdoğan'ı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de konaklayacağı otelin önündeki Stephanie Meydanı'nda karşıladı. Üzerinde "Bizim sevdamız sınır tanımaz" yazılı pankartın asılı olduğu otobüsten Türk vatandaşlarına seslenen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Az önce dünya, birçok televizyon kanalından Suriye'deki vahşeti izledi. On binlerce insanın, şu ana kadar 150 bin insanın 7'den 70'e kadınıyla, erkeğiyle nasıl öldürüldüklerini izlediler. Yarın Cenevre-2 toplantısı var. Şimdi biz de Brüksel'den sesleniyoruz. Ey dünya, 150 bin insanın öldürüldüğü Suriye'ye karşı acaba sessiz mi kalacağız? 'Cenevre-2 ses ver' demek zorundayız. 'Cenevre-2 Suriye'deki bu insanlık katliamına karşı ses ver' diyoruz. Zira ufacık yavruların nasıl öldürüldüğü bu fotoğraflarda gösteriliyor."
-"Brüksel yönetimine teşekkür ediyorum"-
Kimyasal, konvansiyonel silahlarla 10 binlerce insanın nasıl öldürüldüğünün bu fotoğraflarda gösterildiğini anlatan Erdoğan, Türkiye'de şu anda 700 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Lübnan'da 1 milyon sığınmacı var. Ürdün'de 500-600 bin sığınmacı var ve bütün bunlara karşı biz 'açık kapı politikamızı' sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Misafirperverliğimizi, mazlumların, mağdurların yanında nasıl yer aldığımızı göstereceğiz. Brüksel, uluslararası bir buluşmanın yeri. İşte sizler, bu uluslararası buluşmanın merkezindesiniz. Ben bu akşamki bu toplantı için, bu toplantıya müsaade eden Brüksel yönetimine teşekkür ediyorum. Bu insani tepkiye, bu demokratik tepkiye gösterdikleri anlayış sebebiyle, şahsım, arkadaşlarım, hükümetim adına teşekkür ediyorum. Gerçek bu vahşet karşısında hep birlikte el ele vermeye mecburuz. Tüm Batı artık sesini yükseltmek durumundadır. Tüm insanlık sesini yükseltmek durumundadır. İnanıyorum ki, Cenevre-2 bu adımların atıldığı bir toplantı olacaktır."
-"17 Aralık sizleri rahatsız etmesin"-
Başbakan Erdoğan, "Sizler vatan topraklarından uzakta, Brüksel'de, Avrupa'nın değişik yerlerinde bir aradasınız. Şimdi de günün bu saatinde bizlerle bir arada oldunuz" diyerek, yarın Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileriyle alakalı olarak birçok görüşmeler yapacaklarını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu: "Temenni ederim ki, bu görüşmeler Avrupa Birliği'ndeki fasıllarla ilgili adımlarımızın çok daha farklı bir şekilde atıldığı görüşmeler olur, toplantılar olur ve inanıyorum ki geleceğe yönelik birliğimizin, beraberliğimizin bu noktada, Avrupa Birliği'nin güç devşirmesi noktasında da farklı bir başlangıç olur diye düşünüyorum. Kardeşlerim, huzurlu olun, rahat olun. 17 Aralık sizleri rahatsız etmesin. 25 Aralık sizleri rahatsız etmesin. Bütün bunların üstesinden gelmeye muktedir bir AK Parti iktidarı vardır, bunu unutmayın. İftiralar asla yer bulmayacaktır çünkü güneş balçıkla sıvanmaz, bunu böyle biliniz. Yarın, bugünden daha güzel olacak. Yarın, bugünden daha ileri olduğumuz günler olacak. İnşallah 2014, 2013'ten çok daha güzel olacak. Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. Ama istiyoruz ki, bu katliamlar dünyada dursun, Suriye'de dursun. Mısır'da maalesef demokrasi darbe yedi, Mısır'da dursun. Libya'da dursun. Tunus, Yemen, Myanmar'da her yerde dursun ve barış dünyada egemen olsun. Halkların iradesi egemen olsun. Bütün derdimiz budur, bütün davetimiz budur." Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini kalabalıkla birlikte söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...