Başbakan Erdoğan: Müdahale yargıdaki örgütlere

Başbakan Erdoğan: Müdahale yargıdaki örgütlere

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan: 'İktidarımızca yargıya değil, yargı içindeki örgütlenmeye müdahale edildiğini delilleriyle ortaya koyacağız.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 17 Aralık'ta başlayan sürece değinen Erdoğan, şunları söyledi: "17 Aralık girişimi bir algı operasyonu ile birlikte sürdürülmek istendi. Türkiye içinde tutmadı. Bu operasyonu hazırlayanların, başta Avrupa olmak üzere dış dünyayı etki altına almaya çalıştığını görüyoruz. Sosyal medyada yapılan kampanyalarla, lobilerin çirkin girişimleriyle, Avrupa ve dünyada olduğundan farklı bir fotoğrafın verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bazı odakların ihanet derecesinde, kendi ülkelerini kötülemek için yurt dışında propaganda yaptıklarını gözlemliyoruz. Brüksel ziyaretimiz, Türkiye'de yaşananları anlatmamıza fırsat verecektir. Bu ihanet şebekelerinin oyunları da bozulacaktır. Yolsuzluklarla mücadele eden iktidarın, yargıya değil yargı içindeki örgütlere müdahale edildiğini açıkça delilleriyle ortaya koyacağız." Erdoğan, Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili olarak, "Savcı, benim iznim olmadan, Adalet Bakanlığının haberi olmadan böyle bir müdahalenin içine giremez ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu, bu paralel yapılanmanın diğer bir versiyonudur. Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmanın komuta kademesiyle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır, gereği de yapılacaktır" dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT'e yönelik eleştirilerine de, "Kendi Milli İstihbarat Teşkilatı'nı dünyaya bu şekilde lanse eden bir insanın vatanseverliğinden ben şüphe ediyorum" diye tepki gösterdi. Erdoğan, HSYK ile ilgili yasa teklifine ilişkin olarak da, "Ne yaparlarsa yapsınlar, biz çıktığımız yolda HSYK ile ilgili yasal düzenlemeyle ilgili attığımız adımı devam ettireceğiz. İnşallah ara vermeksizin arkadaşlarımız bunu parlamentodan çıkaracaklar. Ondan sonrası artık Cumhurbaşkanımızın takdiri" diye konuştu. Yargıtay'ın Şike Davası ve Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili kararı hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Erdoğan, "Zamanlaması itibarıyla anlamlı buluyorum. Niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı. Şimdi tam seçimin arefesinde niçin açıklanır. İşte yargıdaki o paralel yapının, burada da çok ince hesaplar yapmak suretiyle böyle bir adımı attığına inanıyorum'' diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...